"Старий рік видався божевільним" - Гліб Бабіч

"Старий рік видався божевільним" - Гліб Бабіч

Він виглянув з за штори, і по дурному посміхаючись, вийшов на сцену телеканалу, а після спустився в зал, і попер по країні.

Під солодкі оплески більшості.

На новий рік завжди обіцяють диво. Але ніхто не обіцяв, що воно буде добрим.
Чорне перетворилося на біле, бандити в повстанців (правда герої так і залишилися - імперськими штурмовиками). Право вибору перетворилось на вульгарний прикол. Парламент - в турбо-філію цирку в принтері. Правосуддя, остаточно - в рояль, на якому чим грають - те і виходить. Органи слідства - в немову і невмілого кравчика, все нитки у якого - білі.
Але за спиною міцно стоїть справжній Портнов. Гладить правосуддя по відключеною голові, і обіцяє ось-ось оголосити Майдан злочинним переворотом, і покарати всіх майданутих злочинців - живих і посмертно.

Рада Безпеки країни нагадує КВН на окупованій території. І скоро буде перейменована в Раду Небезпеки.

Армію перетворюють в пов'язаного велетня з заклеєним ротом, навколо якого метушаться боягузливі ліліпути, поливаючи гіганта брудом, і виставляючи недалеким неадекватом.
Силовим структурам старанно прилаштовують крила Беркута. Спина від цього свербить, і вони ще іноді поводять плечима, мляво намагаючись скинути настирливих орнітологів. Але зусилля марні, а доля пов'язаної армії - не дуже приваблює.

Ветерани, військові та волонтери з героїв перетворюються в страшилку для більшості. А для зламаної гномами держави - в злочинців.
Самих злочинців, і вчорашніх (справжніх) ворогів держави - відпускають без суду. Правда привід для цього знаходять - найдостойніший. Правда, роблять все як завжди - самим негідним і безглуздим чином, розкидаючи козирі, і граючи в піддавки.
А на звільнені місця в СІЗО запрошуються ті ж ветерани, волонтери, військові, та інші патріоти. На новорічний ранок. Без ялинки.

Вся нечисть піднімає голови, і пускає голодну слину. Вони впевнені, що тепер їм можна. І їм поки можна.

Дива не дуже виходять. І нам показують тривалі і не дуже смішні фокуси.
Наприклад, "Перемога через Мир за всяку ціну". Секрет фокуса простий. Ви зменшуєте територію своєї країни. Здаєте її внутрішні, зовнішні і економічні інтереси. Виконуєте всі умови ворога! І - вуаля! ...
Лізете в пошарпаний циліндр, і тріумфально...не дістаєте з нього нічого.
Під захоплений свист.
Ні, це не свист глядачів. Вони поки не здогадалися, що їх розводять. Їм поки все це пофіг - як завжди.

Це свистить, та пролітає повз і вниз економіка.
Порожня казна сумно дзвонить мелодію "Джингл Беллс", а перегодований розтраченими ресурсами долар, сито відригнув, і підняв тяжку голову, шукаючи очима новеньку тисячну купюру. Святково пахне обвалом і інфляцією...
Група косоруких чарівників однією рукою прощає борги всім, хто нас обманював і розоряв. А другою - всі швидше закручує податковий прес.

Рукодупе диво майорить над країною.
Здається, що в наступному році, прокидаючись, треба виглядати у вікно - чи ті прапори висять над країною?

Але - ні.
Як би вам не було сумно - припиніть паніку і вийдіть з депресії.

Це просто щеплення. Щеплення всім нам.
Все відбувається настільки швидко, що я розумію - нам стисло показують, що з нами може бути, в результаті наших помилок.

Я не буду обіцяти вам легкий рік. Я не буду давати вам рецептів, і сценаріїв. А так же сперечатися з тими, хто хоче негайних дій.
Але.
У цій улюбленій Богом країні нічого не відбувається несвоєчасно. Все завжди трапляється в призначену годину.
І коли прийде час змін до здорового і кращого, повірте - ви не пропустите. Ви відразу зрозумієте, що маятник пішов в інший бік.

Просто перестаньте лаятися між собою, і загляньте в себе.
Ви всі - такі ж сильні, розумні і світлі люди. Які вже витягали цю країну з прірви.
Вас і раніше ніхто не попереджав, не вмовляв і не запрошував.
І вас - досить багато. Не плутайте масу і об'єм.
Коли на одній чаші терезів лежить двопудова гиря, а на другий - величезна повітряна кулька - переважить те, що має переважити по законам фізики.

Просто загляньте в себе - і переконайтеся, що правда, як і раніше живе там.
Просто пам'ятайте про свою правоту.
Просто пам'ятайте про свою силу.
І пам'ятайте - наскільки величезна наше "меншість".

Подивіться на ці дурні чудеса, що намагаються показувати недоучені ілюзіоністи. Ви бачите - запас навіть цих фокусів - закінчується.
А ми, напевно, не фахівці з чудес. Зате знаємо що робити в реальності. І вміємо робити.

А значить скоро знову наша черга все виправляти, чистити, ремонтувати, відвойовувати, відбудовувати і витвережувати одурманених. Щоб було де нарядити справжню ялинку наступного року. І так буде.

Так що, знайдіть свій новорічний настрій в собі і близьких. В таких же як ви. В усвідомленності, що ви все робили не дарма. Що у вас все виходило і вийде.
Зустріньте свято як слід. Відпочиньте як треба.
Сили вам скоро знадобляться. І це буде - прекрасна пора.

З новим роком!
Все буде добре - я дізнавався у Санти. Ми з ним трохи родичі))

P.S. Фотографія з новорічного ролика. Якщо не встигли - подивиться)


Там свято. Разом з надією.

Гліб Бабіч