Старт Фестивалю "З країни в Україні"

Старт Фестивалю "З країни в Україні"

1, 2 та 3 липня відбувся перший заїзд Фестивалю "З країни в Україну". Відкривали низку Фестивалів міста Донецької області -- Покровськ, Костянтинівка та Бахмут. Унікальність мандрівного Фестивалю "З країни в Україну", котрий організовує Фундація Соціальних Інновацій "З країни в Україну" за підтримки USAID UCBI -  Української ініціативи зміцнення громадської довіри -- в унікальному співвідношенні команди організаторів 30/70. Це співвідношення означає, що всеукраїнська команда організаторів організовує каркас та основу Фестивалю, але і величезну роботу робить саме місцева команда організаторів, котрі фіналізують програму, роблять її унікальною та неповторною, орієнтуючись на запити конкретного міста.  

                Кожне місто мало свою родзинку в програмі. В Покровську впродовж Фестивалю працював  майданчик етнокафе, де гурмани та всі охочі могли спробувати смачні українські страви. Також здивував майданчик моди, котрі влаштували театралы фешн-подію. Учасникам також дуже сподобався селфі-конкурс, за котрий кожен з них отримував милий магніт з фотографією міста.   Команду організаторів порадувала і молодь, котра на майданчику відкритої бібліотеки просили книжки в оригіналі. Також всі відмітили сім'ю де всі, від діда до внука, були у вишиванках. А майданчик фотовиставки зачарував усіх на стільки, що учасники  хотіли купувати фото.

                 Костянтинівка порадувала великою присутністю учасників з містечка громадських ініціатив та їх активною участю в обговоренні ідей по покращенню ситуації в місті. Барвистою окрасою стало свято фарб Холі. Також Костянтинівка приємно здивувала великим ажіотажем навколо майданчику  модернової України, де учасники дивилися навчальні фільми та вправлялися на симуляторі по управлінню квадрокоптерами.

                Бахмут відзначився показом кінофільмів на правозахисну тематику від Docudays. Майстриню, котра створює ляльок-мотанок здивувала велика кількість присутніх чоловіків на її, здавалося б, жіночому майстер-класі. Також, лекція на майданчику фотовиставки виявилася настільки цікавою професійно насиченій аудиторії, що учасники ще довго не хотіли відпускати лектора.

                Загалом, учасникам у всіх містах дуже тепло і радо зустрічали всі гурти, котрі виступали на вечірній сцені:  КАРНА, NESPROSTA, VRODA, Смолова Галерея, Морж та інші.

                Яскравою феєрією вечірнього шоу став колектив з київського театру вогню, котрі виконували неймовірні кручення вогняного реквізиту в програмі Ренесанс  з унікальною конструкції "ДНК". Цьому колективу уже 10 років, вони  переможці  численних фестивалів та конкурсів фаєршоу, самі організатори Київського фестивалю вогню.

                Як зазначає керівник проекту Фестиваль "З країни в Україну", Галина Самчук, "Це був дуже цікавий досвід, він дався нам всім непросто, адже підготувати повноцінний фестиваль з унікальною програмою для кожного міста за 1 місяць дійсно непросто. Приємно, що менеджери локальної команди, котрі стикалися з викликами і перепонами, навчилися їх долати і роботи дійсно неймовірні вчинки. Ми дуже раді усвідомлювати, що зараз в кожному місті є команда в 100 людей, котрі зможуть організувати будь-яке свято і зроблять це успішно. В цих команд дуже великий потенціал і сподіваємося, вони скоро застосують свої знання знову.

                 В цілому, перший заїзд Фестивалю "З країни в Україну" зібрав понад 8 000 учасників, кожен з яких мав можливість знайти на Фестивалі саме те, що йому близьке. Наступний заїзд відбудеться 8, 9 та 10 липня у Лисичанську, Сєвєродонецьку та Старобільську відповідно.