"Стежте за руками, дивіться, що вони роблять..." - Віталій Гайдукевич

"Стежте за руками, дивіться, що вони роблять..." - Віталій Гайдукевич

Кажете під час війни не треба критикувати? Ок, а тепер дивіться, що вони роблять...

Кількаходівка:

1. Банкова усіма своїми спікерами сипле обуреним і ображеним "як ви можете?! закрийте небо!", Зеленський бурмосить брови і гримає на Захід, що вони не підключаються до війни проти нацистської Росії. Транслюється головний посил - "ми все самі, як можемо, ми герої (це правда - герої), нам не хочуть допомогти (це не правда, люта неправда)". На цьому етапі посил викликає в обуреного суспільства що? Правильно - незадоволення Заходом, який, ніби, може, але не хоче. Це маніпуляція емоцією горя, але ми зараз настільки в шоці, що ведемося на цю маніпуляцію.

2. Виходить періодично той чи інший чорт Банкової, типу Арестовича або Подоляка, чи Людина Контекст Випав Арахамія і... (увага !) ляпає: "...Україну не хочуть брати до НАТО в найближчі 5-10 років...", мовляв фігня цей ваш стратегічний курс на Альянс. І далі ботоферма Банкової і емоційні громадяни розносять це як брехню по селу...

У наших людей коротка пам'ять (ми до цього моменту ще повернемося) і вони зараз на емоціях вже не пригадають, як ключові спікери Зеленського 2.5 роки підважували перспективу вступу до НАТО. Зелена Банкова СВІДОМО гальмувала інтеграцію та взаємодію і тут нам дають зрозуміти "так нас там не хочуть, нас покинули (що також маніпуляція).

3. Якщо в суспільство, що налякане сотнями смертей, зможуть проштовхнути брєд озвучений Арахамією, то Зеленський виконає вимогу Путіна - позаблоковий статус. Це рішення спробують подати як велике благо і єдино можливий вихід із нинішньої ситуації. Особливий цинізм - подаватимуть під соусом, "...ну ви ж не хочте, щоб тривали обстріли і смерті?". Хто скаже, що хоче? Ніхто.

Чи приймуть Україну до НАТО в найближчі 5-10 років і чи аргумент це?

А це вже не надто важливо - ЗСУ довело вже, що наше військо є найкрутішим на континенті. Так, бідно оснащеним, але неймовірно вмотивованим. Тобто нам важливий не сам факт вступу вже зараз, а велика кількість технічної, збройної і фінансової допомоги. А юридична формальність може бути згодом.

Чи могло б бути, що стань ми членами НАТО, Альянс блискавично реагував би на наш захист? Навряд. Пригадайте, чи сильно рефлексувало НАТО, коли чубилися ДВА ЧЛЕНИ АЛЬЯНСУ Туреччина і Греція? Отож. Це Старий Світ, в ньому все не просто. Це погано, але це реальність.

Чи може НАТО чи ЄС допомогти нам не закриваючи небо (або зробивши щось, що називатиметься інакше, але матиме схожу суть)? Так. Підозрюю щось і роблять. Але чи робитимуть вони це, коли Зеленський і його посіпаки будуть ображено закопилювати губу?

І от тут знову про "зараз війна, не можна критикувати". Не критикуйте, нехай не зараз, але стежте за їх руками і не забувайте:

- за тиждень до 24 числа Зеленський сказав "більше грошей на ЗСУ, а як же тоді будувати дороги?"

- ДОЗ на 2021 рік був провалений саме слугами

- 2.5 роки гроші витрачалися на що завгодно, тільки не на термінове посилення ЗСУ!

- НАТО І США ПОПЕРЕДЖАЛИ, що Росія готується до повномасштабного вторгнення, а що відповідали у Зеленського? Що Байден нагнітає. То як, нагнітав?

Якщо вважаєте, що зараз не час критикувати, то запам'ятайте ці і інші факти - Ви ж захочете спитати про них потім? За них має хтось понести відповідальність? Чи спроби технологів Банкової зліпити із Зеленського героя-спасителя будуть такими ж успішними, як ліплення образа Голобородька?

Герої-спасителі - ЗСУ, медики, волонтери, добровольці, ті, хто не зламався. І тільки.