"ІСТОРІЯ З КЛІСТРОНАМИ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"ІСТОРІЯ З КЛІСТРОНАМИ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

В історії з вилученням ДБРунами вчора приладів НВЧ (клістронів) з ракетних бригад ППО на Хмельниччині, Одещині та Херсонщині, все стає ще цікавіше ніж здавалося на перший погляд. Офіційна версія претензій ДБР - порушення під час закупівель приладів.

Водночас у постанові не йшлося про вилучення - ішлося лише про огляд. Але ДБРуни ще під музеєм ім. Гончара на всю країну показали, що їм закон не писаний і прилади НВЧ вилучили, тим сами вирубивши з чергування по охороні повітряного простору України зразу кілька бригад. Тобто, якби сьогодні вночі Україну атакувала російська авіація - наводити ракети зенітники змогли б як гармати у часи гетьмана Сагайдачного - на око. Слабо?

Уявіть, що ДБРуни отак якось приїдуть і вилучать клістрони по всіх бригадах у всіх східних областях - і зразу ж удар російських літаків... Якщо ви не бачили що здатен наробити ОДИН МІГ-29 - ласкаво прошу на Ютуб, роликів відповідних там до чорта.

Скажете ДБР не матиме підстав? Помиляєтеся. Фіхівці уже повідомили, що такі прилади НВЧ Україною і західними союзниками на початку війни НЕ вироблялися, і добути їх у відповідній кількості Україна могла лише в одному місці - в Росії. Ні, я в курсі, як окремі бізнес-жлоби на кшталт Себастьяновича, бризкали слиною, ніби вони знають про "наш Сингапур у Берднянську", але правда така, що язиком плеськати - то не мішки тягати, а бізнес-жлоби наразі успішні лише у плесканні.

Так от клістрони привозили з Росії. За "схемою свинарчуків". Без тендерів. За готівку. Все це, якщо постаратися - підстава для кримінальної справи. Повторюю те, про що писав тисячу разів, нам було ВИГІДНО возити комплектуючи з РФ - фірмові і ліцензовані, замість експериментувати з виробництвом власних приладів, бо це - грощі, час і завантажені фахівці. За президента Порошенка ми багато чого так возили - поки вилупок Бігус не розголосив про схему у своїй гнусній передачці, а натовпи корисних ідіотів не зайшлися в істериці про "мародер" і "обкрадає армію". Досі бісяться - попри всі аргументи.

Тепер - ДБРуни почали ці прилади вилучати. Які наслідки це може мати, крім удару під дих ППО України? Маловирогідний - розкрутити ще одну кримінальну справу проти Порошенка або Олега Гладковського. Високовирогідний - зняти копії з техдокументації клістронів і через адвоката Януковича, який нині керує зеленим ДБР, відправити їх прямо на Лубянку у міцні руки ФСБ, аби всі росіяни які допомагали купувати обладнання українцям, у путінських катівнях стали дивовижним прикладом того що з українцями справи краще не мати. Бо вилупок Бігус знайдеться завжди.

І так. Я пропоную піти і насувати в коментах іншому вилупку - Бутусову. Саме ця гнида билася в істериці через "свинарчуків", а тепер репертує про ознаки державної зради. Хіба не цього він хотів, коли валив Порошенка? І хай не включає ідіота - він достатьно розумна людина, аби усвідомлювати наслідки своїх вчинків. Як і більшість подібних. Хай не сподівається - ніщо не забуте. Країна знатиме своїх героїв.

Дмитро "Калинчук" Вовнянко