"Стосовно Коломойського" - Влад Пономар

"Стосовно Коломойського" - Влад Пономар

Я бачу в fb зараз so much hype по цій темі. Давайте трохи розберемо ситуацію станом на сьогодні.
З самого початку маю відзначити, що це, безперечно, дуже позитивний процес. І це, безперечно, все дуже добре. Ми всі знаємо, хто такий Коломойський. Ми знаємо його вплив на Зеленського та його вплив на внутрішньополітичну ситуацію в Україні.
Це дуже важливо, що США розслідують його дії на своїй території, що ФБР веде розслідування, що справи починають потрапляти в суди.

Але давайте краще вникнемо, щоб уникнути передчасної ейфорії і щоб не видавати бажане за дійсне.

Я сьогодні ретельно ознайомився з ситуацією та з позовами (кожен позов більше 40 стор.) і тому зараз розберемо, що трапилось вчора:
Вчора була стаття в The Washington Post та 2 позови Мін’юсту.
На підставі цих подій, майже всі в fb написали (і читачі повірили), що Коломойському вчора висунули кримінальні звинувачення в США.
Отже, звинувачення (скарги) Мін’юсту не є кримінальними! Відомство вчора подало в Окружний суд США Південного округу Флориди два ЦИВІЛЬНИХ(!) позови про конфіскацію офісних будівель в Луїсвіллі і Далласі, загальною вартістю близько $70 млн.
У статті The Washington Post також наголошено, що звинувачення не є кримінальними і багато уваги приділяється зв’язкам Коломойського з Зеленським.

Отже, сподіваємось, що США дійсно висунуть Коломойському підозру у скоєнні КРИМІНАЛЬНИХ злочинів на території США і тоді це буде вже кардинально інша ситуація.

Влад Пономар