"Страх і паніка повністю позбавили їх здатності мислити раціонально" - Карл Волох

"Страх і паніка повністю позбавили їх здатності мислити раціонально" - Карл Волох

Не знаю, як ви, а я практично не знаходжу раціонального пояснення історії про останні переговори Шойгу з західними колегами про «брудну українську бомбу».

Яку мету він може перед собою ставити? Скомпрометувати Україну й добитися зменшення допомоги? Створити підґрунтя для застосування ядерного заряду під чужим прапором?

Обидва цих варіанти виглядають настільки неймовірними, поставлена мета настільки нереальною, а задум настільки відверто ідіотичним, що мені важко в це повірити. (До речі, почитайте заяву західних міністрів ЗС після цих перемовин і скажіть, що я не правий у своїй оцінці - К.В.)

У такому разі, чи може існувати якесь інше пояснення цій інтризі, крім повної деградації розумових здібностей кремлівської верхівки? Я бачу один варіант, хоча й не бездоганний. Шойгу знає, що може отримати наказ ВВХ про застосування ядерного заряду під чужим прапором, розуміє згубність такого кроку, панічно боїться наслідків і тому вирішив продемонструвати Путіну, що Захід за жодних обставин не сприйме таку спецоперацію і проводити її не можна.

Якщо це так, то своєї мети він добився. Якщо завдання було іншим, то когнітивний рівень путінського оточення (і, ймовірно, його самого), тиск на них зовнішніх факторів, страх і паніка повністю позбавили їх здатності мислити раціонально