Студенти більше не зможуть брати пільгові квитки у купейні вагони, - "Укрзалізниця"

З п'ятниці, 29 травня, "Укрзалізниця" перевозитиме пасажирів, пошту та вантаж за новими правилами

Про це пише Еспресо.TV із посиланням на прес-службу "Укрзалізниці".

Відтепер для перевезення дітей віком до 16 років достатньо пред’явити нотаріально завірені копії свідоцтва про народження чи інші документи, що засвідчують вік дитини.

Для студентів, як і раніше, збережено пільговий проїзд у соціальних вагонах. Вони й надалі сплачуватимуть половину вартості проїзду в загальних, плацкартних, вагонах другого та третього класу всіх категорій поїздів приміського та міжміського сполучення, а також усіх вагонах регіональних поїздів. При проїзді у вагонах вищої категорії - СВ, купе, перший клас (крім регіональних потягів) для студентів встановлена повна вартість проїзного документа, знижка на ці вагони вже не діє.

Перелік документів, які потрібно пред'явити при посадці у потяг, розширено. Військовослужбовцям відтепер достатньо показати військовий квиток.

Відтепер можна буде перевозити домашніх улюбленців (дрібних собак, котів та ін.) у плацкартних вагонах нічних поїздів. Раніше, незалежно від того малий чи великий собака, у плацкартних вагонах їх возити не дозволялося.

Оформлення проїзду за єдиним проїзним документом скасовано через відсутність попиту на цю послугу.