"Створений Скандал ..." - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"Створений Скандал ..." - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Висловлю свою особисту думку. На істину в останній інстанції я не претендую...

Я вважаю, що зі скороченої версії вручення премії "Оскар" вручення нагороди фільму "20 днів в Маріуполі" вирізали цілком свідомо. Але не аби догодити Москві, а як раз навпаки - аби створити стрічці додаткову рекламу.

Документальний фільм - жанр доволі специфічний. Сам факт вручення премії "Оскар" українському фільму про Маріуполь уже привернув увагу до російської агресії.

Сама собі подія наробила чимало шуму. Було зразу очевидно, що Росія битиметься в істериці і що галас стоятиме до небес. Проте.

Як привернути увагу до фільму осіб, які зазвичай жанр документалістики оминають? Найбільш дешевий і дієвий спосіб - здійняти навколо фільму скандал, при чому скандал штучний. Цей спосіб західні рекламники чудово знають і дуже гарно вміють ним користуватися - не раз мав нагоду переконатися.

Вуаля. Скандал створений. Тезу "фільм про війну в Україні вирізали з міжнародної версії вручення Оскара" розносить не тільки українська, а й західна преса. Компанія "Disney Entertainment" вже мусить виправдовуватися.

Очевидно, в результаті чимало людей захочуть обов'язково подивитися українську стрічку - просто тому що навколо неї стільки галасу. А це означає...

А це означає що багато людей побачуть війну зблизька. І сахнуться. І стануть прибічниками допомоги Україні.

Звісно, я не виключаю можливості звичайно дурості. І таке теж бути може. Але - навряд чи. В проектах де крутяться такі шалені гроші як навколо "Оскара", дурощів намагаються уникати. Там зважують кожен крок.

Хто міг підказати організаторам "Оскар" підказати такий крок - здогадайтеся самі. Існують сили, які і блоги закривають десятками.

Бо якщо це була дурість - це була аж надто вчасна для нас дурість. Дуже корисна.