"Субота, ранок. Що важливого?" - Тетяна Геращенко

"Субота, ранок. Що важливого?" - Тетяна Геращенко

Бажаю здоров'я і дякую за ніч Захисникам України.
Героям слава! Слава! Слава!
*
ООН і Японія передали Україні понад 100 тонн гуманітарної допомоги
*
Мінсоцполітики передано до Всесвітньої продовольчої програми ООН список на виплату допомоги понад 276 тисячам людей
*
Уряд США готується захищати вибори до Конгресу від можливих кібернападів Росії, Китаю та Ірану
*
Адміністрація президента США Джо Байдена планує в прийдешні тижні оголосити довгострокову військову місію з підтримки України та призначити генерала, який відповідатиме за постачання допомоги й підготовку українських військових
*
Міністерство юстиції США опублікувало відредаговану версію юридичного документа, який дозволив ФБР вилучити секретні урядові документи з дому колишнього президента Дональда Трампа у Флориді
Аффідевіт, документ, який зазвичай не оприлюднюється, якщо комусь не пред'явлено звинувачення у скоєнні злочину, є заявою під присягою, в якій викладаються докази, які дали Мін'юсту ймовірну підставу для отримання ордера на обшук.
Прокурори зажадали, щоб весь документ був закритий, щоб захистити цілісність їхнього розслідування, що спонукало медіа-компанії подати юридичний позов, щоб його оприлюднити.
Значні частини з 23 сторінок 38-сторінкового документа, опублікованого в п'ятницю, були затемнені, а текст на 11 сторінках повністю затемнений.
"Уряд проводить кримінальне розслідування щодо неналежного вилучення та зберігання секретної інформації в несанкціонованих місцях, а також незаконного приховування або вилучення урядових записів", - йдеться в документі.
Дії ФБР були частиною федерального розслідування того, чи незаконно Трамп вилучив документи, коли він залишив свою посаду в січні 2021 року після поразки на президентських виборах.
*
Посольство США радить американцям не їхати в Україну на Рош га-Шана з міркувань безпеки
*
США домовляються з Індією про запровадження цінової стелі на російську нафту
*
СКУ доставив медбатальйону «Госпітальєри» балістичні шоломи
*
Генеральний секретар НАТО відвідав арктичний регіон Канади на тлі наростаючих загроз для альянсу з боку РФ та Китаю
*
Британія виділила Україні £2,3 мільярда військової допомоги
*
“Британія для нас - друг”: Макрон відповів на слова можливої наступниці Джонсона
*
Борис Джонсон заявив, що Велика Британія надасть фінансову допомогу на заходи у сфері охорони культурного надбання України.
Про це Джонсон сказав під час виступу на Единбурзькому міжнародному культурному саміті
*
Глава МЗС Німеччини заявила про готовність обговорити заборону в'їзду в ЄС для росіян
*
"Косово і Сербія — це Європа". Високопосадовці США та ЄС провели переговори у Белграді
*
Передбачуваний агент ГРУ багато років мала доступ до кіл НАТО в Італії
Марія Адела з Перу, успішний дизайнер ювелірних прикрас, близько десяти років тісно спілкувалася з офіцерами НАТО, політиками та журналістами. Під її виглядом могла працювати Ольга Колобова із Росії, передбачуваний агент ГРУ. Це випливає із спільного розслідування журналістів Bellingcat, The Insider, Der Spiegel та La Repubblica.
"Перуанка" Марія Адела Куфельдт Рівера прилетіла до Росії у вересні 2018 року і більше її не покидала. Вона "перетворилася" на москвичку Ольгу Василівну Колобову 1982 року народження - дочку високопоставленого російського офіцера, відзначеного медалями "за службу Батьківщині за кордоном, у тому числі в Анголі, Іраку та Сирії".
*
У НАТО триває процес ратифікації членства Швеції та Фінляндії. За словами Генсека альянсу Єнса Столтенберга, це відбувається рекордно швидкими темпами
*
ПриватБанк залишився найбільш життєздатним державним банком в умовах війни – рейтинг банків у першому коментарі
*
Національний банк навчатиме професійних учасників страхового ринку застосуванню МСФЗ 17 "Страхові контракти"
*
Світовий банк закликав українську владу дотримуватися процедур корпоративного управління ОЕСР при призначенні гендиректора "Оператора ГТС України".
Про це йдеться у листі Світового банку до міністра енергетики з копією на міністерство фінансів, який є у розпорядженні "Інтерфакс-Україна".
"Принципи сумлінного корпоративного управління ОЕСР передбачають, що призначення та відбір генерального директора є винятковою відповідальністю наглядової ради ОГТСУ після її створення", – йдеться у листі.
Раніше заступник міністра енергетики Германа Галущенка Фарід Сафаров направив Наглядовій раді АТ "Магістральні газопроводи України", яка володіє 100% ОГТСУ, лист. У ньому чиновник закликає провести засідання 15 серпня та призначити одного з заступників міністра енергетики – Миколу Колісника – в. о. гендиректора ОГТСУ замість Сергія Макогона, який очолює компанію з 2019 року.
У Світовому банку рекомендують, щоб усі ці заходи виконувала незалежна наглядова рада ОГТСУ після того, як її буде обрано за допомогою прозорої та такої, що ґрунтуватиметься на заслугах процедури висування кандидатів та їхнього призначення.
Світовий банк запропонував організувати зустріч групи його фахівців з представниками Міненерго, які зараз розробляють альтернативний новий статут ОГТСУ, щоб не втратити незалежність наглядової ради оператора.
"Це забезпечить, що Світовий банк, як і інші партнери з розвитку, зможуть надавати оптимальну підтримку Україні в її енергетичній стратегії та інвестиціях протягом наступних років", – додали в організації.
*
Кабмін схвалив продовження реалізації проєкту "Фінська підтримка реформи української школи" до 2023 року
*
30 серпня - вебінар щодо обговорення плану післявоєнних реформ за участі Юлії Свириденко
*
"Відмови від НАТО недостатньо": Медведєв назвав умови припинення війни проти України
Заступник голови радбезу РФ Дмитро Медведєв заявив, що умовами припинення війни є відмова України від вступу в НАТО та угода про гарантії безпеки для Росії
Про це Медведєв розповів у інтерв'ю французькому телеканалу LCI.
За його словами, відмова України від вступу до НАТО вже не є достатньою умовою для припинення війни, а зупинити її може угода про гарантії безпеки для РФ.
"Відмова від участі в Північноатлантичному альянсі – це зараз необхідна, але вже недостатня умова для досягнення миру. Необхідно напрацювати ті гарантії, про які говорив президент Путін. Ось щойно гарантії будуть напрацьовані, покладені в угоду, скріплену всіма сторонами, це буде вже достатньою умовою для того, щоб припинити "операцію". Звичайно, при досягненні її цілей", - сказав Медведєв.
*
Найбільший у світі банк припиняє всі операції в Росії
Гігант Уолл-стріт Citigroup заявив, що згортає свої банківські операції з фізичними особами та місцеві комерційні банківські операції в Росії. Банк очікує, що протягом наступних 18 місяців буде виплачено близько 170 млн доларів.
Файного дня всім