"Субота, ранок. Що важливого?" - Тетяна Геращенко

"Субота, ранок. Що важливого?" - Тетяна Геращенко

Бажаю здоров'я і дякую за ніч Захисникам України.
Героям слава! Слава! Слава!
*
Генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі у вівторок відзвітує перед Радою Безпеки ООН про візит місії Агентства на Запорізьку АЕС
*
Шість експертів Міжнародного агентства з атомної енергії залишилися на Запорізькій АЕС після візиту команди МАГАТЕ у четвер; у подальшому на станції постійно працюватимуть два представники Агентства
*
FAO - Світові ціни на продовольство знижуються п'ятий місяць поспіль, але все ще майже на 8% вищі, ніж рік тому
*
Міністри фінансів G7 домовилися встановити граничну ціну на російську нафту. Фінансові лідери «Великої сімки» вирішили запровадити обмеження ціни на російську нафту, але її рівень ще не встановлено
*
Президент Джо Байден звернувся у п’ятницю до Конгресу з проханням виділити 13,7 млрд доларів на надзвичайні потреби України
*
Байден: «Рівність і демократія опинилися під ударом». Президент заявив, що насильству не повинно бути місця у політиці
*
Нові дані про економіку США допоможуть ФРС у боротьбі з інфляцією. У серпні 2022 року економіка США отримала 315 тисяч нових робочих місць
*
ППО та винищувачі для України: Міністр оборони США збирає п'яту зустріч «Рамштайн»
Вже за тиждень відбудеться п'ята зустріч у форматі «Рамштайн». Нагадаємо, що контактну групу було створено у квітні 2022 року з ініціативи США. У ній беруть участь міністри оборони та начальники штабів майже п'ятдесяти країн світу.
Чотири попередні зустрічі були позитивними для України і багато в чому допомогли зламати хід російсько-української війни. Проте експерти впевнені, що ця зустріч «Рамштайн» буде ще продуктивнішою.
«Помічено рух військових транспортних кораблів, які вже готуються до передачі вам якоїсь зброї. І якщо це кораблі, а не літаки, то – це багато», - каже офіцер ВМС США у відставці Гаррі Табах.
*
США мають надати Україні всю необхідну зброю, щоб вона могла перемогти все, що Росія виводить на поле бою, заявив офіцер Сил спеціальних операцій армії США, капітан (у відставці з 2011 р.), ветеран бойових дій Майкл Гоук.
"На мою думку, ми маємо надати Україні всю необхідну зброю, щоб вона могла перемогти все, що Росія виводить на поле бою. Отже, якщо вони виводять гелікоптери, літаки, ми повинні дати вам ППО, гелікоптери та літаки. Ви показали свої здібності, свою компетентність, ви були хоробрі. Увесь світ спостерігав, як ця маленька країна Україна повстала проти гіганта Росії та поставила його навколішки. Щоб покласти край цій війні, ми маємо дати Україні всю зброю, яка їй потрібна, за винятком ядерної зброї, щоб зупинити злочинне вторгнення Путіна в Україну", - сказав Гоук в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".
На думку Гоука, Україні потрібна найпотужніша зброя, яку США можуть їй дати, щоб якнайшвидше закінчити війну.
*
Керівництво Пентагону збереться на початку вересня, щоб обговорити загрозу, що зростає, від нових видів космічної зброї, яку розробляють Росія та Китай, повідомляє Space.com.
Тема зустрічі, запланованої на 6-7 вересня – вплив потенційної розробки Китаєм і РФ систем орбітального бомбардування та зброї класу "космос – земля" на США і на стратегічну стабільність.
У брифінгу візьмуть участь керівники Міністерства оборони США, зокрема міністр оборони Ллойд Остін і його заступниця Кетлін Хікс. Також буде присутня Рада з оборонної політики, до складу якої входять колишні посадовці з національної безпеки.
Зустріч відбуватиметься на тлі того, що Росія і Китай продовжують розробляти та випробовувати нові космічні технології, що можуть випереджати здатність США ідентифікувати, відстежувати їх і захищатися від них.
*
Президент США Джо Байден у п'ятницю висунув кандидатуру колишнього заступника помічника державного секретаря з питань Європи та Євразії Джорджа Кента на посаду голови дипломатичної місії в Естонії
*
Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо під час виступу на другому саміті Кримської платформи у вівторок оголосив про додаткову допомогу для України.
Як повідомляється на сайті прем'єр-міністра Канади, Трюдо оголосив про виділення фінансування для двох українських проєктів у рамках Peace and Stabilization Operations Program (PSOP) на загальну суму $3.85 млн.
Зокрема, фінансування надасть додаткову підтримку установам сектора безпеки України та включає $2,9 млн для канадсько-українського проєкту Police Development Project, який реалізує компанія Alinea International, в рамках якого надається цільова підтримка Національної поліції України, МВС та ДСНС України, включно з наданням необхідного обладнання. Підтримка також надається для підвищення ефективності реагування поліції на випадки сексуального насильства.
Також приблизно $950,000 як додаткове фінансування виділяється для проєкту "Promoting Reform Objectives через Technical Expertise and Capacity Transfer", що реалізується Alinea International, з упором на надання технічних консультацій та підтримки Міністерству оборони України.
Крім того, Трюдо під час виступу заявив, що Канада продовжить протидіяти дезінформації, спонсорованій російською державою, шляхом створення спеціальної групи, яка допоможе підвищити здатність Канади розуміти, відстежувати і виявляти дезінформацію, спонсоровану РФ та іншими державами, та забезпечувати більш глибоке міжнародне співробітництво, зокрема за допомогою Rapid Response Mechanism (RRM) групи G7.
*
У Консервативній партії Великої Британії в п’ятницю, 2 вересня, закінчилося голосування за нового лідера політсили та прем'єр-міністра, який стане наступником Бориса Джонсона. Про це повідомляє BBC.
Результати голосування стануть відомими в понеділок, 5 вересня, а наступного дня переможця виборів офіційно призначить королева. Після цього новий глава уряду призначатиме міністрів. The Guardian зазначає, що нинішній прем'єр-міністр Борис Джонсон, ймовірно, виступить із прощальною промовою зранку у вівторок.
*
Британія виділить 700 млн фунтів стерлінгів на будівництво нової АЕС
*
СПЕЦТЕМА: ВІЙНА РОСІЇ З УКРАЇНОЮПЕРЕГОВОРЫ УКРАИНЫ И РОССИИНОВОСТИ КИЕВАВОЙНА В УКРАИНЕ - ОНЛАЙН
ВСІ ТЕМИ
У Британії запрацювала найбільша морська "вітряна ферма"
ТЕКСТ: ЛЮДМИЛА ТРОЦЕНКО, 1 вересня 2022, 18:59
00ЧИТАТИ НОВИНУ РОСІЙСЬКОЮ3358
У Британії запрацювала найбільша морська вітряна ферма
Найбільша морська вітрова електростанція з'явилася біля берегів Сполученого Королівства.
СПОНСОРСЬКИЙ КОНТЕНТ
Play Video
Hornsea 2 - найбільша у світі морська вітрова електростанція - запрацювала за 90 кілометрів від англійського Йоркшира. Такі споруди ще називають вітряними фермами. Про це повідомляє ВВС.
Ця "вітряна ферма" розташована на площі 462 квадратних кілометри, що трохи більше, ніж половина Києва. Вона складається зі 165 турбін, заввишки майже 200 метрів над рівнем моря кожна.
Власником вітряної ферми є компанія Orsted. Там повідомили, що вітрова електростанція здатна генерувати електроенергію близько 1,3 мільйона домогосподарств.
Велика Британія 2021 року отримувала 40% електроенергії з відновлюваних джерел. Значна частина їх припадало на вітрові електростанції.
Зазначимо, що пошук альтернативних джерел електроенергії спричинений енергетичною кризою. Причиною останньої є повномасштабне вторгнення Росії в Україну.
*
Єврокомісія - Черговим перериванням постачання газу через газопровід «Північний потік – 1» під надуманим приводом «технічних причин» російський газпром ще раз довів свою ненадійність як постачальник газу
*
Глава Єврокомісії підтримує обмеження ціни на газ. Щоб зірвати спроби Володимира Путіна маніпулювати енергетичним ринком, Європі необхідно запровадити граничні ціни на російський трубопровідний газ, заявила 2 вересня голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн
*
Макрон пообіцяв не допустити перемоги Росії. Президент Франції заявив про необхідність готуватися до «тривалої війни»
*
Міністерка енергетики Франції Агнес Паньє-Рунаше в п’ятницю заявила, що енергетична компанія EDF, яка володіє атомними електростанціями країни, зобов’язалася запустити всі нині призупинені реактори для полегшення енергетичної кризи
*
Федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц у п’ятницю підтримав главу міністерства закордонних справ Анналену Бербок, яку розкритикували через обіцянку Україні підтримувати санкції проти РФ попри можливе невдоволення німців
*
Дії РФ змусили ще одну країну думати про вступ до Альянсу - Ірландське розширення НАТО
*
Українські захисники на Південному напрямку за минулу добу знищили 106 російських військових та шість десятків одиниць техніки, у тому числі 14 танків
*
У Дніпрі працює ППО - Повітряне командування «Схід»
*
Збройні сили України продовжують позиційні бої на Херсонщині, а також взяли під вогневий контроль понтонні переправи, які російські загарбники намагаються зводити замість зруйнованих мостів
*
Міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак у п’ятницю повідомив про прибуття до країни американського бомбардувальника B-52
*
Дефіцит держбюджету України в серпні залишився на рівні 5 млрд грн завдяки грантовій допомозі – Мінфін
*
Держателі випуску євробондів-2024 "Нафтогазу" схвалили відтермінування виплат, а євробондів-2026 – ні
*
САП та НАБУ викрили присвоєння понад 13 млрд грн коштів "Укрнафти"
*
Україна наклала санкції на понад 700 фізичних та юридичних осіб, пов'язаних із "Росатомом"
*
Між міністром оборони російської федерації сергієм шойгу та головнокомандувачем військами національної гвардії рф віктором золотовим, імовірно, розгорілася боротьба за роль «керівника війни»
*
РФ націлена не на демілітаризацію, а на знищення України – представництво США в ОБСЄ про атаку на станцію Чаплине
*
Міністр закордонних справ Ірану обговорює у Москві, серед іншого, питання звільнення українських полонених

Файного дня всім