"Субота, ранок. Що важливого?" - Тетяна Геращенко

"Субота, ранок. Що важливого?" - Тетяна Геращенко

Бажаю здоров'я і дякую за ніч Захисникам України.
Героям слава! Слава! Слава!
*
Спецдоповідач ООН: якби Навальний був живий, він мав би стати частиною обміну ув'язнених
На думку деяких правозахисників, Москва має скасувати вироки та виплатити компенсації звільненим учасникам обміну ув'язненими зі США та іншими країнами
*
Законодавці США та Європи закликали Мадуро повністю оприлюднити результати виборів
У заяві глав комітетів із закордонних справ Конгресу та парламентів європейських країн міститься звернена до офіційного Каракасу вимога розпочати переговори з опозицією
*
Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш у відеозверненні, поширеному у п’ятницю з нагоди Міжнародного дня голокосту ромів, вшанував пам’ять сотень тисяч людей, убитих нацистами під час Другої світової війни й закликав боротися з будь-яким фанатизмом
*
Міністерство закордонних справ України рекомендує громадянам утриматися від будь-яких поїздок до Ізраїлю та Лівану до стабілізації обстановки у Близькосхідному регіоні
*
Байден висловив надію на успіх зусиль зі звільнення Марка Фогеля з російської в'язниці
Викладача із США засуджено на 14 років в'язниці. При огляді в аеропорту Шереметьєво у нього виявили 17 грамів марихуани, яку він вживав за вказівкою лікаря
*
Кого звільнили США під час обміну?
США та низка європейських держав провели обмін ув'язненими з Росією та Білоруссю. У ході обміну США віддали трьох громадян Росії, які перебували у американських в'язницях. Вони не були несправедливо затриманими журналістами, а злочинцями, викритими у скоєнні тяжких злочинів. Двоє з них були визнані винними у кібершахрайстві. Третього на час обміну судили.
Голос Америки розібрався в тому, кого звільнили США.
ВАДИМ КОНОЩЕНОК
З трьох росіян, звільнених США під час обміну, Конощенка звинувачували, ймовірно, у найтяжчих злочинах.
Згідно з обвинуваченнями Міністерства юстиції США, Конощенок відіграв ключову роль у схемі придбання та постачання Росії «чутливої ​​американської електроніки та боєприпасів для сприяння військовим зусиллям Росії та розробці зброї в порушення експортного контролю США, економічних санкцій та інших статей кримінального кодексу».
Американські прокурори також запідозрили його у зв'язках із російською Федеральною службою безпеки, зазначивши, що в електронних повідомленнях Конощенок представлявся як «полковник» ФСБ і додавав свою фотографію у відповідній уніформі.
Конощенка було затримано в Естонії в жовтні 2022 року при спробі перетнути естонсько-російський кордон з контрабандою. У липні 2023 року він був екстрадований до США.
1 серпня, у день обміну, адвокат Конощенка – Сабріна Шрофф – подала до суду клопотання про примусове надання інформації про місцезнаходження свого клієнта.
У коментарях «Голосу Америки» юристи, які представляють інтереси росіян, які, за припущеннями ЗМІ, могли б бути звільнені, розповідали, що переважно вони не отримували офіційної інформації про можливе включення своїх підзахисних до списку для обміну.
ВОЛОДИСЛАВ КЛЮШИН
Клюшин – бізнесмен із передбачуваними зв'язками з Кремлем.
У Росії Клюшин володів компанією, яка надавала послуги з моніторингу ЗМІ та кібербезпеки. Компанія, мабуть, виконувала замовлення Кремля.
Як стверджує Мін'юст США, Клюшин брав участь у злочинній схемі: злому комп'ютерних систем приватних компаній, викраденні їх конфіденційних даних для подальшого використання в фінансових операціях інсайдерів.
Клюшин був затриманий у Швейцарії та у грудні 2021 року екстрадований до США.
У лютому 2023 року федеральне журі присяжних визнало його винним за низкою статей звинувачення: шахрайство з цінними паперами, шахрайство з використанням електронних засобів зв'язку, отримання несанкціонованого доступу до комп'ютерів та змову з метою скоєння цих злочинів.
У вересні 2023 року Клюшина було засуджено до дев'яти років позбавлення волі.
"Голосу Америки" не вдалося зв'язатися з адвокатом Клюшина.
РОМАН СЕЛЕЗНЬОВ
Зі всіх звільнених США росіян Селезньова засудили до найбільшого терміну позбавлення волі – 27 років. Суд ухвалив, що Селезньову потрібно відшкодувати $170 млн збитків.
Він – син депутата Державної Думи РФ від партії ЛДПР Валерія Селезньова.
Згідно з обвинуваченнями Мін'юсту США, Селезньов брав участь у злочинній схемі, учасники якої викрали та продали номери понад два мільйони кредитних карток.
У 2014 році Селезньова було затримано на Мальдівах і пізніше екстрадовано до США.
У серпні 2016 року федеральне журі присяжних у штаті Вашингтон визнало Селезньова винним за 38 статтями звинувачення. Наступного року росіянин визнав себе винним у злочинній змові з метою скоєння банківського шахрайства.
Адвокат Селезньова Ігор Литвак розповів «Голосу Америки», що вживав значних зусиль для того, щоб Селезньова включили в обмін. Але до останнього моменту він не мав інформації про те, чи дали його зусилля результат.
"Я завжди вважав, що Роман - ідеальний кандидат для обміну", - сказав Литвак.
Він зазначає, що Селезньов має серйозні проблеми зі здоров'ям внаслідок травми, отриманої під час теракту в Марокко в 2011 році.
"Романа заарештували на Мальдівах, його просто схопили, посадили на літак і відвезли в Америку".
ПРО ЩО КАЖУТЬ ЮРИСТИ?
Напередодні обміну російські ЗМІ повідомляли, що п'ять імен росіян зникли з бази даних Федерального бюро в'язниць США: Клюшин, Конощенок, Селезньов, Олександр Вінник та Максим Марченко.
Проте, Винник та Марченко не потрапили до обмінного списку.
Марченко визнав свою провину в контрабанді мікроелектроніки подвійного призначення і в липні 2024 року був засуджений до трьох років позбавлення волі.
Винник був одним із операторів BTC-e, одного з найбільших криптовалютних обмінників у світі до того моменту, поки американські правоохоронці не закрили його у 2017 році. Як повідомляв Мін'юст США, у травні 2024 року Винник визнав свою провину у злочинній змові з метою відмивання грошей.
«Голос Америки» поговорив із Аркадієм Бухом, адвокатом Винника. Він розповів, що насправді ім'я його підзахисного ніколи не потрапляло до федеральної тюремної бази, оскільки він утримувався у нефедеральній виправній установі округу Аламеда у північній Каліфорнії.
*
США назвали Росію і Китай «найзначнішими розвідувальними загрозами»
У новій Національній стратегії контррозвідки йдеться, що Москва та Пекін все частіше намагаються проводити операції проти Сполучених Штатів
У новій Національній стратегії контррозвідки йдеться, що Москва та Пекін все частіше намагаються проводити операції проти Сполучених Штатів.
США стикаються із серією безпрецедентних загроз з боку іноземних розвідок, деякі з яких дедалі частіше співпрацюють один з одним, щоб отримати перевагу. Про це йдеться у нещодавно затвердженій Національній стратегії контррозвідки, завдання якої – знизити негативні наслідки шпигунства.
Стратегія, підписана президентом Джо Байденом у четвер, називає головними загрозами Росію, Китай, Іран та Північну Корею. При цьому Москва і Пекін названі «найзначнішими розвідувальними загрозами».
У документі йдеться про те, що вони все частіше починають проводити агресивні операції проти Сполучених Штатів та об'єднують зусилля, у тому числі з іншими країнами.
«[Представники американської контррозвідки] все частіше бачать, як наші основні противники співпрацюють один з одним, що посилює загрозу, яку вони становлять», – йдеться в документі, де також наголошується, що «багато видів розвідувальної діяльності КНР, Росії та Ірану по- як і раніше, залишаються непоміченими».
У деяких випадках іноземні розвідслужби використовують широкодоступні послуги для ведення спостереження або збору величезних обсягів даних. В інших випадках шпигуни використовують технології для проникнення в критично важливі системи, що належать як уряду США, так і приватним суб'єктам.
«Дедалі більше комерційних фірм наповнюють ринок високоякісними інструментами для вторгнення, розширюючи коло суб'єктів [іноземної розвідки], здатних загрожувати нашим мережам та громадянам», – йдеться у стратегії.
Однак представники американської розвідки попереджають, що в інших випадках противники звертаються до приватних компаній, щоб приховати свою причетність.
Раніше цього тижня представник американської розвідки попередив, що Росія вдається до послуг приватних російських компаній у своїх спробах втрутитися у президентські вибори в США.
Чиновники звинуватили Пекін у тому, що він також використовує компанії як у Китаї, так і на Близькому Сході та Латинській Америці для проведення дезінформаційних кампаній та інших операцій впливу.
Китай і Росія неодноразово відкидали подібні звинувачення, причому Пекін звинувачував США в тому, що вони «найбільший розповсюджувач дезінформації».
Попередження про зростаючу співпрацю розвідслужб ключових супротивників США, однак, перегукується з попередженнями про зростаючу співпрацю на інших фронтах.
Американські та західні офіційні особи нещодавно звинуватили Росію, Китай, Іран та Північну Корею у формуванні нової «осі зла», яка працює над постачанням Москві зброї та боєприпасів для її війни в Україні.
«Це викликає занепокоєння. Хвилює те, що Китай, Північна Корея, Росія, Іран – країни, які в минулому не завжди координували свої зусилля – намагаються зрозуміти, як вони можуть вплинути на ситуацію», – заявив президент США Джо Байден на прес-конференції у липні.
«Не можна гаяти час, – заявив “Голосу Америки” співробітник НАТО, який виступав на умовах анонімності. – Це має стати ключовим пріоритетом для всіх союзників».
Нова контррозвідувальна стратегія США покликана забезпечити американські спецслужби «дорожньою картою» для протидії загрозам, що зростають.
Це, зокрема, передбачає інвестування у технології та програми, які допоможуть американським спецслужбам краще виявляти змови, передбачати погрози та ширше ділитися цією інформацією з іншими урядовими установами та союзниками.
Стратегія також закликає активніше використовувати штучний інтелект для ефективнішого захисту від шпигунства та атак.
«Іноземні розвідки та служби безпеки, а також їхні партнери, наполегливо прагнуть отримати нашу найчутливішу інформацію, технології та інтелектуальну власність. Недержавні суб'єкти наслідують їхній приклад», – написав Байден у введенні до нової стратегії контррозвідки. Стратегія, додав він, «гарантує, що ми будемо добре підготовлені до протидії загрозам з боку іноземних розвідок».
*
США додатково направлять кораблі та літаки на Близький Схід
Про це заявив Пентагон на тлі погроз Ірану відповісти на вбивство лідера ХАМАС Ісмаїла Ханії
*
Глава Секретної служби США: місцева поліція попереджала про стрілку на мітингу Трампа
За словами Рональда Роу, ці повідомлення не дійшли до агентів його відомства
*
Віцепрезидентка Камала Гарріс заручилася достатньою підтримкою делегатів щоб стати кандидаткою на пост президента США від Демократичної партії
*
Міністерство юстиції США подало до суду на TikTok, стверджуючи, що він порушив приватність дітей
*
США та Канада близькі до угоди про комерційні космічні проєкти
Канада і США завершили переговори щодо угоди, яка прискорить розвиток канадської індустрії комерційних космічних запусків і надасть Канаді доступ до передових американських технологій, повідомляє Міністерство закордонних справ Канади.
Угода про технологічні гарантії, яка ще має бути підписана, надає Канаді доступ до американських технологій запуску космічних апаратів, досвіду і даних, захищаючи при цьому чутливі американські технології. Ратифікація угоди очікує на остаточний розгляд і отримання дозволів від обох сторін.
"Завершення переговорів між Канадою і США означає, що ми стали на крок ближче до завершення цієї угоди, яка, коли вона набуде чинності, зробить нашу країну світовим лідером у сфері комерційних космічних запусків", - зазначила Мелані Джолі, міністр закордонних справ Канади, у своїй заяві.
Технологія комерційних космічних запусків, включена в угоду, сприятиме зусиллям Канади, спрямованим на розширення можливостей приватних компаній запускати супутники в космос. Це, згідно із заявою, опублікованою урядовим агентством "Транспорт Канади", принесе користь канадському ринку праці, економіці, науково-дослідницьким інноваціям і національній безпеці.
Компанія Maritime Launch, відповідальна за будівництво першого в Канаді комерційного космодрому на східному узбережжі провінції Нова Шотландія, прокоментувала завершення переговорів зі США
"Цей двосторонній договір, коли він набуде чинності, матиме вирішальне значення для створення процвітаючого космічного сектору в Канаді", - сказав Стівен Матьє, президент і головний виконавчий директор Maritime Launch Services, колишній підрядник американського космічного агентства NASA.
"Сьогоднішня заява є чітким сигналом того, що Канада відкрита для бізнесу і з нетерпінням чекає на американських клієнтів для запуску з першого комерційного космодрому Канади, Spaceport Nova Scotia", - додав він.
Згідно з доповіддю Комісії з міжнародної торгівлі США, США лідирують у світі за обсягами приватних космічних запусків, на частку яких припадає 87% усіх приватних інвестицій, пов'язаних із запуском у 2023 році.
"Приємно бачити, що компанії інвестують власний капітал в інноваційні комерційні космічні можливості, і ми бачимо, як такі види партнерства приносять користь як приватному сектору, так і НАСА", - сказав Філ МакАлістер, директор з комерційних космічних польотів у штаб-квартирі НАСА у Вашингтоні, округ Колумбія. "Компанії можуть використовувати величезні знання і досвід НАСА, а агентство може стати замовником можливостей, включених в угоди, в майбутньому".
*
Канада та США завершили переговори щодо Угоди про технологічні гарантії
*
Банк Канади прискорив зниження ставок після слабких даних по зайнятості в США
*
Канада готується представити пакет заходів для обмеження імміграційних програм без обмежень: Звіт
*
"Ми не підписували цей договір": у Канаді анішинаабе борються за землю, яку ніколи не віддавали
У той час як корінні народи борються з короною за компенсацію за угодою, підписаною у 1850 році, один народ веде іншу боротьбу
*
Іран організував антиізраїльський протест в канадському університеті
*
Пожежа в Джаспері посилює ризики, які кліматичні зміни та пов'язані з ними екстремальні погодні явища становлять для об'єктів всесвітньої спадщини Канади
*
Посол України у Великій Британії Валерій Залужний відвідав Оксфордський університет, де поспілкувався з українськими студентами та викладачами цього всесвітньо відомого навчального закладу
Валерій Залужний:
"Неймовірні відчуття переповнюють тебе, коли вперше потрапляєш в Оксфорд. Дійсно, головний храм не тільки освіти а й науки. Перехоплює подих, коли розумієш, що саме тут вчилися люди, які своїми діями писали і продовжують писати світову історію.
Відчуття гордості за нашу країну не полишають мене, бо тут вчаться й кращі українські студенти. Зовсім скоро, отримавши фундаментальні знання, вони повернуться додому.
Величезне задоволення отримав поспілкувавшись з майбутніми українськими Президентами, премʼєрами та міністрами. У них попереду важка праця, але їх серця сповнені енергії та надії. Україна чекає на Вас, молодих, амбітних, освічених і щиро люблячих свою Батьківщину.
Також вразило серйозне розуміння нашими дітьми важливої ролі українського студентства у промоції України в міжнародному академічному середовищі.
Окремо подякував українцю з великим серцем і єдиному лорду українського походження, професору Леонелу Тарассенко. Саме живучи з Україною в серці, знаходячись там, де він був, він зробив все, що міг для нашої Держави.
Щирість і любов до наших дітей віце-канцлерки Оксфордського університету Ірен Трейсі, яка здійснює безпосереднє керівництво цим старовинним навчальним закладом, та велике серце Майстера Беліол коледжу Дами Хелен Френсіс Гош запевнили мене, що
і далі кращі українські діти будуть вчитися в найкращому університеті світу. Бо ми того варті!"
*
У ЄС стурбовані рішенням Угорщини пом'якшити правила в'їзду для росіян
Голова комісії Євросоюзу із внутрішніх справ Ільва Йоханссон дала Будапешту термін до 19 серпня на роз'яснення своєї позиції
*
Активісти – владі Німеччини: чому білоруські політв'язні не стали учасниками обміну?
Активісти сподівалися, що на волю вийде соратниця Світлани Тихановської Марія Колесникова та інші політв'язні
*
Франція знову закликала Кремль звільнити Лорана Винатьє
У заяві французького зовнішньополітичного відомства також наголошується, що російська влада має бути притягнута до відповідальності за смерть Навального
*
Французька влада розслідує погрози на адресу постановника церемонії відкриття О.І.-2024
Про це заявила у п'ятницю прокуратура Парижа
*
Буданов - Поки в Україні триває війна, загрози для країн Балтії з боку РФ немає
*
Буданов - Росіяни не готові до бунту попри підтоплені регіони, життя у пітьмі та можливу заборону торгівлі валютою. Бунт у РФ сам по собі не відбудеться, адже наразі там немає сильного лідера
*
Буданов - Робота над підготовкою до знищення Керченського мосту триває. Є шанс, що він буде зруйнований в найближчі кілька місяців
*
Бійці 25-ї окремої повітрянодесантної Січеславської бригади знищили російський розвідувальний безпілотник ZALA на Покровському напрямку
*
На лінії фронту від початку доби відбулося 102 бойові зіткнення, найгарячіша ситуація на Покровському напрямку
*
Російські загарбники протягом п’ятниці, 2 серпня, 27 разів обстріляли прикордонні території та населені пункти Сумської області, загалом за день зафіксовані 122 вибухи, внаслідок чого травмовані дві людини
*
За ініціативи Міністерства економіки, Національне агентство кваліфікацій схвалило професійний стандарт «Оператор з пошуку вибухонебезпечних предметів (демінер)»
*
Оператори безпілотників 71-ї окремої єгерської бригади Десантно-штурмових військ Збройних сил України знищили озброєння, військову техніку та живу силу росіян біля Вовчанська Харківської області
*
Протягом 2 серпня окупанти обстріляли Нікопольщину дронами-камікадзе та з артилерії. У районі пошкоджені адмінбудівля та лінія електропередач
*
Упродовж дня Протиповітряною обороною півдня України збито 5 розвідувальних безпілотників ворога
*
Росіяни скинули дві авіабомби на Мирноград, поранені жінка та двоє дітей
*
Російські війська вдень вкотре обстріляли місто Куп’янськ Харківської області, внаслідок чого зазнав поранень 52-річний місцевий житель
*
"Ситуація критична". Російська армія підбирається до ключового міста на Донбасі
*
До кінця року ВООЗ за підтримки урядів Німеччини та Нідерландів планує надати ще 10 модульних котелень для забезпечення українських лікарень опаленням в зимовий період
*
В Україну доставлено 1,1 млн доз оральної вакцини від поліомієліту для вакцинації дітей, закуплені ДП "Медичні закупівлі" на замовлення Міністерства охорони здоровʼя
*
Нацбанк - За січень - липень 2024 року уряд залучив від розміщення облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) на аукціонах понад 289 млрд грн в еквіваленті
*
FAO - Індекс цін на олію у липні зріс на 2,4% порівняно із червнем і досягнув масимуму за останні 1,5 року
*
Фонд державного майна виставив на продаж ЄМК ДП «Зарубинський спиртовий завод»; стартова ціна об'єкта – 219,1 млн грн
*
Надходження митних платежів в липні склали 94,2% від очікуваного показника – Держмитслужба
Це зумовлено зниженням обсягу оподаткованого імпорту товарів, ввезених автотранспортом
*
Єдиним учасником і переможцем тендеру на будівництво першої черги Національного військового меморіального кладовища стала компанія, яка була готова виконати всі вимоги такого масштабного проєкту
На цьому наголосив заступник директора ДУ “НВМК” Ярослав Старущенко на пресконференції, коментуючи перемогу консорціуму "Білдінг ЮА" у тендері.
«Тендер був відкритим і тривав досить довго. В результаті на тендер подалася одна компанія, а точніше група компаній, весь сукупний досвід яких може використовуватись у реалізації даного проєкту. Вимогами, зокрема, були наявність асфальтових заводів, фінансова спроможність і проведення аналогічних будівельних робіт національного значення за попередні три роки. Також з огляду на те, що в нашому проєкті використано багато природного каменю - граніту, однією з умов була наявність договору з кар’єром на безперебійне постачання граніту. Після оголошення таких вимог було створено цей консорціум», - сказав Старущенко.
Представник «Білдінг ЮА» Олександр Ісаєв розповів, що одна з компаній консорціуму, «Євроелітбуд», має досвід будівництва національного масштабу.
«У нашої компанії був досвід аналогічних робіт на об’єкті Національний музей жертв Голодомору України. Я працював як керівник проєкту в 2019-22 роках на цьому об’єкті. У компанії є досвід у будівництві і виготовленні конструкцій у таких масштабних проєктах. І розуміючи, що одній компанії це буде зробити складно або неможливо, було вирішено звернутися до однодумців і взяти участь у цьому проєкті», - сказав Ісаєв.
Засновниками консорціуму «Білдінг ЮА» є три підприємства: «Євроелітбуд» (Одеса), «Акам» (Дніпро), ПАТ «Броварське шляхово-будівельне управління № 50» (Київська область).
Деякі ЗМІ, посилаючись на дані аналітичної системи Youcontrol, звертали увагу на те, що консорціум «Білдінг ЮА» створено наступного дня після оголошення тендера.
На сторінці НВМК у Фейсбуці повідомляється, що 1 серпня на ProZorro переможцем тендеру на будівництво першої черги Національного військового меморіального кладовища став консорціум “Білдінг ЮА” з Києва з пропозицією у розмірі 1,75 млрд грн.
Верховна Рада 8 грудня 2023 року ухвалила закон щодо забезпечення створення та експлуатації Національного військово-меморіального кладовища.
Національне військове меморіальне кладовище – загальнонаціональне місце вшанування та увічнення пам’яті загиблих (померлих) захисників і захисниць України.
*
Харківська область реалізовуватиме проєкти з відбудови та посилення обороноздатності разом із німецькими партнерами
*
Депутати Івано-Франківської міської ради вимагають від Верховної Ради заборонити діяльність УПЦ МП і проголосувати за відповідний законопроєкт у цілому
*
На Донеччині екіпаж поліцейських «Білі янголи» вивезли маломобільне літнє подружжя з фронтової обстрілюваної Єлизаветівки на Донеччині
*
СБУ затримала чотирьох диверсантів, які за завданням ФСБ здійснювали підпали на залізниці
Їхня мета була зірвати перевезення особового складу, техніки та боєприпасів Сил оборони на передову
*
Хижняк вийшов до півфіналу боксерського турніру
У Парижі (Франція) тривають XXXIII літні Олімпійські ігри
*
Бех-Романчук - у фіналі потрійного стрибку
У Парижі (Франція) тривають XXXIII літні Олімпійські ігри
*
Китай стверджує, що його “мирний план” щодо України підтримують понад 110 країн
У цьому плані, представленому разом з Бразилією, не йдеться ні про територіальну цілісність України, ні про виведення російських військ з України
*
Трамп розкритикував обмін полоненими між росією і США, назвавши його «перемогою путіна»
Він заявив, що якби він був президентом, то визволив би політв’язнів без потреби випускати кілера
*
Австрійська банківська група Raiffeisen Bank International за січень - червень 2024 року отримала більше половини свого прибутку ввід роботи в Росії - 705 млн євро
*
Росія під тиском США й Саудівської Аравії відмовилася від постачання зброї єменським хуситам, які здійснюють обстріли суден у Червоному морі
*
Звільнені в'язні з РФ: не ототожнюйте росіян із режимом Путіна
Російські опозиціонери заявили про це на прес-конференції у Бонні
*
Кара-Мурза на першій після звільнення прес-конференції: “Санкції варто вводити не проти всіх росіян, а проти путіна”
Він пообіцяв нагадати демократичним країнам, що росія і путін — це не одне і те саме
*
Понад 2000 осіб вступили до провідних вузів Росії за квотами для учасників війни та їхніх дітей
*
Російських школярів почали вчити розганяти мітинги
*
Російські політв’язні Ілля Яшин, Володимир Кара-Мурза та Андрій Пивоваров, звільнені 1 серпня в результаті обміну, заявили, що не писали прохання про помилування та не давали згоди на обмін
*
Яшин заявив, що розглядає обмін як видворення з Росії проти його волі
*
Репортер WSJ Гершкович попросив Путіна дати йому інтерв'ю після звільнення
*
Фігуранту «справи кримських мусульман» Арсену Абхаїрову необхідна флебектомія — операція з видалення варикозу вен на ногах
*
Білоруському художнику Олексію Кузьмичу, якого затримали після його перформансу на могилі відомого художника Вінсента ван Гога у Франції, наказали залишити територію Європейського Союзу
*
Хакери групи Fighting Ursa (APT28 або Fancy Bear) російської військової розвідки вставляють в рекламу розкішних автомобілів шкідливі програми для збору облікових даних, намагаючись ввести в оману дипломатів
*
«Я був упевнений, що помру у в'язниці»: колишні в'язні в перші години після звільнення
У ніч із четверга на п'ятницю літак з американцями, звільненими з російських в'язниць у рамках обміну, прибув на авіабазу Ендрюс
*
Глава контррозвідки ФСБ виявився підпільним мільярдером
*
У Ростовській області Росії повідомили про вибухи на військовому аеродромі та складах
*
Вдалого дня і скорішої Перемоги нам всім