"Субота, вечір. Що важливого?" - Тетяна Геращенко

"Субота, вечір. Що важливого?" - Тетяна Геращенко

Бажаю здоров'я і дякую за день Захисникам України.
Вічна слава живим. Світла пам'ять полеглим.
*
Росія запустила фейк про українську «брудну бомбу». В МЗС України назвали це божевільною пропагандою
*
Камала Гарріс збирається на повний YIMBY - і експерти з питань житла налаштовані оптимістично
У п'ятницю Камала Гарріс оприлюднила перші деталі своєї економічної програми, включаючи зусилля з подолання житлової кризи за допомогою нового будівництва.
*
Демократи сподіваються, що DNC продовжить серію перемог Гарріс, але масові протести в Ізраїлі можуть зіпсувати настрій
Демократи сподіваються використати свій з'їзд для того, щоб продемонструвати єдність навколо Камали Гарріс, але протести загрожують перекреслити радісний, згуртований образ.
*
На Волл-Стріт зафіксували найкращий тиждень у 2024 році
Інвестори розвіяли побоювання щодо уповільнення економіки США і вивели основні індекси Волл-стріт на курс до найкращих тижневих показників цього року
*
Платіжний оператор Mastercard скорочує свою глобальну чисельність персоналу на 3% в рамках реорганізації, яку він оголосив на початку цього року
*
Адвокація для України: підсумки візиту Президента СКУ до Південної Америки
Павло Ґрод, Президент Світового Конґресу Українців (СКУ), здійснив важливу місію до Південної Америки, щоб привернути увагу до боротьби України за незалежність, яка триває в умовах російської геноцидної війни.
Як Бразилія може підсилити свою підтримку Україні – про це йшлося під час дискусії Президента СКУ з головним радником Президента Лули з питань України та Європи Ібрагімом Абдулом Хак Нето. Залучення міжнародної підтримки для України є пріоритетним напрямком для СКУ, наголосив Ґрод.
Ми зобов’язані підтримувати позицію Бразилії проти вторгнення, закріплену в ООН 23 роки тому, й закликати російські війська вийти з України”, – сказав Сенатор Флавіо Арнс, Президент парламентської групи дружби Бразилія-Україна.
Заклик прозвучав під час зустрічі Делегації СКУ – Президента СКУ, Віторіо Соротюка, Президента Українсько-Бразильської Центральної Репрезентації (УБЦР) та Жоржи Рибки, представника УБЦР та почесного консула України в Бразилії – з сенаторами Федерального сенату Бразилії.
Про підсилення підтримки України Павло Ґрод говорив із міністром закордонних справ Бразилії Мауро Вієйрою на зустрічі, яка відбулася за зачиненими дверима.
Під час візиту Павло Ґрод подякував Бразилії за підтримку української громади. Водночас Президент СКУ висловив занепокоєння посиленням відносин країни з Росією, зокрема, торговельних, а також наголосив: допомога Україні зі сторони Бразилії стане потужним внеском у відновлення справедливого миру й світового порядку.
У Аргентині, Буенос-Айресі, відбулася висока зустріч делегації СКУ з Головою Кабінету Міністрів Аргентини Гільєрмо Франкосом. Павло Ґрод наголосив на необхідності підтримувати Україну у боротьбі за її свободу та незалежність, а також підкреслив важливість присутності Президента Мілея на саміті Кримської платформи та подальшої підтримки Аргентиною формули миру Володимира Зеленського.
Разом з Павлом Ґродом у зустрічі взяли участь Третій Віцепрезидент Андрій Футей, Віцепрезидент СКУ в Південній Америці й Голова Товариства “Просвіта” в Аргентині Юрій Данилишин, Президент Української Центральної Репрезентації в Аргентинській Республіці д-р Петро Лилик та Марія Зінько, Віцепрезидент Української Центральної Репрезентації в Аргентині.
У ході візиту також відбувся ряд важливих зустрічей із парламентарями, сенаторами та високопосадовцями Аргентинської Республіки. Думками про пріоритетні напрямки співпраці у стосунках між Аргентиною та Україною поділилися депутат Рікардо Лопес Мурфі, який раніше обіймав посади Міністра оборони та Міністра економіки, Сенатори Соня Рохас Декут та Карлос Арсе, депутат Міської Ради Карлос Донаті.
Офіційна зустріч делегації СКУ з керівниками й членами новоствореної парламентської Групи дружби Аргентина-Україна відбулася того ж дня у Конгресі, на якій члени парламентської Групи дружби одноголосно підтвердили свою підтримку Україні.
Про найголовніші відтинки діяльності та важливі законодавчі ініціативи, які будуть сприяти в консолідації підтримки України, йшлося на зустрічі з послом України до Аргентини Юрієм Клименком. Делегація СКУ також мала нагоду поспілкуватися з представниками українських медіа в Буенос-Айресі та розповісти про щоденну працю СКУ на всіх континентах.
Під час візиту Павло Ґрод долучився до дискусії про російську дезінформацію, яку організувала Аргентинська рада з питань міжнародних відносин.
Визначною подією стала 100 річниця від часу створення Українського Товариства “Просвіта”. Президент СКУ привітав українську громаду в Аргентині. Урочисте відзначення відбувалося в Золотій залі міської ради Буенос-Айреса.
Павло Ґрод у своїй промові підкреслив важливість того, що Товариство “Просвіта” має добру співпрацю з аргентинською владою, яка сприяє вільному розвитку українського громадського життя і щиро подякував за це сприяння. Сьогодні Україна, як ніколи, потребує консолідованої допомоги всього світ – важливим є голос Південної Америки та регіональне лідерство Аргентини, яка вже про це заявила на Саміті миру в Швейцарії, наголосив Президент СКУ. “Принагідно хочу щиро подякувати за це Президенту Аргентини Хав’єру Мілею та всім прихильникам України,” — підсумував Ґрод.
Президент СКУ долучився до всіх урочистостей відзначення ювілею – офіційної частини, візиту до міста Беріссо, батьківщини “Просвіти”, а також святкового концерту. Від імені багатомільйонної української діаспори Павло Ґрод вручив грамоту для Товариства “Просвіта” в Аргентині та вручив відзнаку Президенту Товариства Юрію Данилишину.
Важливим елементом Місії стали зустрічі делегації СКУ з українськими громадами Аргентини та Бразилії, а також українською молоддю Аргентини.
*
Вашингтон фактично блокує дозвіл Британії на використання Києвом ракет Storm Shadow на території Росії на тлі побоювань адміністрації Байдена щодо ескалації війни
*
Колишній прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон похвалив операцію України на Курську область і закликав союзників та нинішнього прем’єра Британії Кіра Стармера дозволити ЗСУ використовувати далекобійну зброю по цілях у Росії
*
Імміграція очолила список питань, які британці вважають найбільш важливими вперше з 2016 року – коли Британія проголосувала за вихід з Європейського Союзу – після заворушень цього місяця, спрямованих проти мусульман і мігрантів
*
Сотні офіцерів Прикордонних сил в аеропорту Хітроу протягом 23 днів з кінця серпня братимуть участь у страйку через тривалу суперечку щодо змін в умовах їхнього працевлаштування
*
Близько 100 пожежників виїхали на ліквідацію пожежі в Сомерсет-хаусі в центрі Лондона
*
Британський супутник для підтримки військових операцій був успішно запущений у космос минулої ночі
*
Посол Німеччини в Москві Александер Граф Ламбсдорф заявив, що Росія наразі не готова до мирних переговорів з Україною
*
Міністр закордонних справ Литви, лідер консерваторів Габріелюс Ландсбергіс зізнався, що для нього було б честю працювати як єврокомісар, але він продовжить служити країні інакше
*
Багатокористувацький "шутер" Fortnite знову доступний на iPhone в Європейському Союзі і в усьому світі на пристроях Google Android після чотирирічної перерви, після законодавчих заходів ЄС
*
Вперше в Республіці Молдова оголошено тендер на будівництво наземних вітрових електростанцій потужністю до 105 МВт, з метою збільшення енергетичної незалежності
*
Пожежникам вдалося взяти під контроль лісову пожежу на колишньому військовому полігоні на південь від Берліна
*
У турецькому курортному місті Ізмірі, де третій день вирує масштабна лісова пожежа, евакуювали 900 людей
*
У доопрацьованому проєкті бюджету ФРН на наступний рік суму коштів на військову допомогу Україні не буде збільшено
*
Rheinmetall націлився продати Skyranger армії США: це потенційна угода на 4 млрд доларів
*
Міністерство оборони Японії на тлі зростаючої військової активності Китаю в регіоні планує на наступний рік запросити рекордний бюджет у понад 8 трильйонів ієн (54 мільярди доларів)
*
Російські війська за минулу добу, 16 серпня, здійснили 2382 обстріли Донецької області, у результаті руйнувань зазнали 27 цивільних об’єктів
*
На фронті за минулу добу відбулось 132 бойових зіткнення. Найактивніше ворог діє на Покровському напрямку, де провів 51 атаку
*
Вночі та зранку 17 серпня армія Російської Федерації здійснила 18 обстрілів Сумської області
*
росіяни вдарили по цивільній інфраструктурі в Сумах
Постраждали люди, автомобілі та житлові будинки
*
Сили оборони зміцнили свої позиції на Курщині
Протягом сьогоднішньої доби ще більше російських військових здалися у полон українських захисників
*
Центр економічної стратегії (ЦЕС) спільно з German Economic Team (GET) запрошують вас долучитися до огляду економіки у липні зі спеціальною темою: "Скільки грошей не вистачає Україні? Дефіцит бюджету, допомога партнерів та перспективи на 2025 рік"
*
Банки скорочують вклади в депозитні сертифікати НБУ
*
НБУ зменшив продаж валюти на цьому тижні
*
Треті жнива під час повномасштабної війни. Зібрано 28,5 млн тонн зернових
*
Україна і Гватемала продовжать роботу із підписання Угоди про вільну торгівлю
*
Мінфін готує ринок онлайн-сервісів до звітності про доходи їхніх продавців
*
Сервіси таксі та маркетплейси зобовʼяжуть ділитися даними про заробітки користувачів з Податковою – Мінфін
*
Галущенко: за наявності фінансування та необхідного ремонту до кінця року можна відновити ще майже 3 ГВт генерації електроенергії в Україні
*
У липні 2024 року ТОВ "Оператор ГТС України" придбав 29,9 млн кубометрів газу для виробничих потреб на торгах на Українській енергетичній біржі
*
В Україні за січень - липень 2024 року виробництво пива зросло на 6,9% порівняно з аналогічним періодом торік
*
Зростання витрат на митне оформлення посилок дорожче EUR45 перевищить податковий ефект - "Нова пошта"
*
У Києві відкрили два нові бізнес-центри і зріс попит на офіси – дослідження
*
Revolut отримав оцінку в $45 млрд після вторинного продажу акцій
*
Львів виграв грант на відновлення "Торфовища Білогорща": що планують зробити за понад 4,2 млн грн
*
До кінця року від продажу стягнутих активів підсанкційних осіб бюджет має отримати біля 10 млрд грн
*
Через ворожі обстріли зупинена робота шахти 1-3 Новогродівка Державної холдингової компанії «Селидіввугілля», ведеться її затоплення
*
Втрати агроекспортерів від ударів росіян по портах України близькі до $500 млн
*
Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) розподілила 17 генераторів потужністю від 27 до 88 кВт серед виробників і переробників продуктів харчування на прифронтових і деокупованих територіях
*
Генеральний директор НДСЛ Охматдит Володимир Жовнір відсторонений від виконання обов’язків до завершення перевірок Національною поліцією України, іншими правоохоронними органами та комісією МОЗ
*
Господарський суд міста Києва визнав недійсною угоду між управлінням ЖКГ виконкому Полтавської міськради та ТОВ "Будівельна компанія "Віват Груп" про ремонт зупинок громадського транспорту і стягнув з фірми 1,6 млн грн, АМКУ не помічав змову 3 роки
*
У Чернівецькій області засудили контрабандиста, який намагався вивезти в Румунію цигарок на 1,4 млн грн
Чоловік незаконно придбав сигарети без марок акцизного податку й планував їх перепродати за кордоном
*
ВМС - Росія на сьогодні не має таких можливостей для мінування Чорного моря, які мала раніше

*******
Всі, всі, всі на корабель
*
За 4 місяці 2024 року офіційний імпорт закордонних процесорів Intel та AMD у РФ впав у 15 разів
***
За даними національного спротиву, білоруська влада нарощує промислові зв’язки із захопленими Росією підприємствами на тимчасово окупованих територіях України
***
У monobank повідомили про велику DDOS-атаку: близько мільярда запитів за три години
***
Україна з початку повномасштабного вторгнення РФ конфіскувала російських активів щонайменше на 15 млрд грн
***
Зелені в німецькій землі Бранденбург розкритикували наміри засновниці партії BSW Сари Вагенкнехт добиватися зняття ембарго на російську нафту
***
У разі участі ультралівої партії BSW в земельному уряді федеральної землі Бранденбург її засновниця Сара Вагенкнехт заявляє про наміри добиватися зняття ембарго на російську нафту
***
Керівниця ультралівої партії BSW Сара Вагенкнехт вимагає роз'яснень щодо нападів на газопроводи "Північного потоку", хоче розслідувати роль уряду Шольца у вибухах
***
За це літо тільки двоє людей з Росії незаконно перетнули сухопутний кордон і проникли до Фінляндії
***
DW - Від початку операції Збройних сил України в Курській області практично жодна з країн, які Москва вважає "дружніми", досі не засудила перше військове вторгнення іноземної держави на територію Росії з часів Другої світової війни, окрім Сирії
***
Іран може відкласти заплановану відповідь Ізраїлю за вбивство в Тегерані одного з лідерів ХАМАСу, щоб дати посередникам час на переговори щодо припинення вогню в Газі
***
Компанія OpenAI заявила, що заблокувала акаунти іранської групи, яка використовувала чат-бот ChatGPT для створення контенту, спрямованого, зокрема, на вплив на президентські вибори в США
***
WSJ: щоб змусити ЗСУ відступити з Курщини, росії знадобиться понад 20 тисяч військових
Досі в цей регіон було перекинуто близько 5 тисяч, і цього очевидно недостатньо, пише видання
***
Хакери з КНДР з підробними документами влаштувались у криптокомпанію й обікрали її на $1,3 млн
***
Суд Швейцарії заблокував пожертвування партнера Михайла Фрідмана Германа Хана родичам на десятки мільйонів доларів
***
У Москві двох полковників ФСБ засудили до 9 років колонії за хабарі від католицьких священиків
***
Центри зайнятості почали вербувати безробітних на війну під загрозою позбавлення допомоги
***
Джей Ді Венс захищає Трампа за слова про те, що цивільна нагорода «набагато краща» за Медаль Пошани
Джей Ді Венс заявив, що Дональд Трамп просто намагався зробити комплімент другу, коли сказав, що є нагорода, краща за Медаль Пошани
***
Колишній російський важкий авіаносний крейсер «Мінськ», пришвартований на Яньзи в китайському місті Наньтун, загорівся під час проведення демонтажу та ремонтних робіт. Про це повідомило видання Guancha з посиланням на пожежну службу.
Пожежа спалахнула вночі, вогонь охопив більшу частину корабля. До ранку пожежу локалізували, диміла тільки рубка, випливає з опублікованих у мережі відео. Постраждалих немає, причина події з'ясовується.
Крейсер «Мінськ» було спущено на воду 1975 року, 1978-го прийнято до складу ВМФ СРСР. 1 лютого 1990 року під час стоянки на рейдовій бочці в районі Владивостока через розгерметизацію протипожежної системи було затоплено кілька приміщень носової частини корабля. У 1993 році крейсер був виключений зі складу військового флоту.
У 1994 році Міноборони продало «Мінськ» південнокорейській компанії за 4,58 млн доларів. Наступного року корабель перекупила китайська компанія за 5 млн доларів. У 2000 році крейсер перетворився на парк розваг «Minsk World».
*
Тихої ночі та скорішої Перемоги нам всім