"Субота, вечір. Що важливого?" - Тетяна Геращенко

"Субота, вечір. Що важливого?" - Тетяна Геращенко

Бажаю здоров'я і дякую за день Захисникам України.
Вічна слава живим. Світла пам'ять полеглим.
*
Парагвай став 95-ою країною, яка підписалася під комюніке Саміту миру
Київ планує організувати другий глобальний мирний саміт до кінця 2024 року, який може відбутися на Близькому Сході або в Індії
*
Високий представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Жозеп Боррель прокоментував участь Угорщини в ініціативі "Друзі миру", яку засновують Китай та Бразилія для обговорення "мирного плану" для України.
Заяву Борреля наводить "Голос Америки".
Відповідаючи на запитання, чи продовжить ЄС підтримувати Україну, якщо США припинять надавати допомогу, Боррель сказав, що вважає, що сильна політична прихильність щодо підтримки України в Європі залишиться.
Але зазначив, що починає бачити деякі ознаки послаблення європейській єдності.
"Є певні країни-члени, не так багато, можливо, лише одна, звичайно не наймогутніша, які починають думати категоріями капітуляції, говорячи про мир. Звісно, ніхто не вживає слова "капітуляція", але їхні підходи цілком еквівалентні", – сказав Боррель.
За словами глави європейської дипломатії, він вперше бачить, "що держава-член ЄС бере участь сьогодні в зустрічі, скликаній Китаєм і Бразилією, аби обговорити мир за іншим підходом, ніж план президента України".
Він додав, що це "унікальний випадок", і висловив упевненість, що такі настрої "не призведуть до пандемії серед держав-членів".
27 вересня Китай і Бразилія продовжили просувати "план припинення війни в Україні" серед країн, що розвиваються.
До зустрічі на полях Генеральної Асамблеї ООН під головуванням міністра закордонних справ Китаю Ван Ї та радника президента Бразилії Селсу Аморіма долучилося 17 країн, зокрема Угорщина.
Президент України назвав китайсько-бразильську пропозицію "деструктивною", передусім тому, що її не обговорювали з Україною.
*
Високий представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Жозеп Боррель відреагував на озвучені кандидатом у президенти США тези про недостатню участь Європи у допомозі Україні.
За його словами, допомога, яку ЄС надав Україні після початку російського повномасштабного вторгнення, не є малою.
"Я чув одного з американських кандидатів, який сказав, – європейці не роблять свою частину. Добре, але все, що ми робимо для України – у військовому, економічному, фінансовому, гуманітарному вимірах, – це більше за вас (американців – ред.). Це вже понад 130 мільярдів євро", – зазначив Боррель.
Він нагадав, що військова частина наданої країнами ЄС допомоги становить 45 мільярдів євро, що менше від того, що надають США, але водночас "не є малою сумою".
Крім того, топдипломат ЄС наголосив, що у політичному вимірі ЄС надав Україні статус країни-кандидата та перспективу членства, що, за словами Борреля, було "немислимим" до початку повномасштабної російської війни.
Просто зараз ЄС надає Україні величезну допомогу, приймаючи майже п’ять мільйонів біженців, додав він.
Нещодавно Трамп повторив неодноразово спростовану тезу про те, що США дали Україні "майже 300 мільярдів доларів", а Європа – "лише невелику частку від цієї суми". І звинуватив президента США Джо Байдена в тому, що він навіть не намагався змінити ситуацію.
*
Армія оборони Ізраїлю заявляє, що лідер терористичної організації «Хезболла» Хасан Насралла був убитий в результаті вчорашнього авіаудару по Бейруту
*
Ліванське шиїтське угрупування «Хезболла» в суботу підтвердило смерть свого лідера Хасана Насралли
*
Ізраїльська армія заявила про знищення на півдні Лівану командира ракетного підрозділу «Хезболла» Мухаммеда Ісмаїла, його заступника Хусейна Ісмаїла та ще кількох командирів під час останнього удару по Бейруту
*
Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що у Вашингтоні глибоко занепокоєні підтримкою Китаю оборонної промислової бази Росії - Заяви Китаю про мир в Україні розходяться з його діями
*
Міністр закордонних справ Китаю Ван Ї на зустрічі з держсекретарем США Ентоні Блінкеном у Нью-Йорку звинуватив Сполучені Штати в лукавстві у відносинах із КНР та закликав не вводити санкції проти китайських компаній під приводом «української кризи»
*
“Пекін допомагає путіну продовжувати агресію”: Блінкен розкритикував Китай на зустрічі з китайським міністром МЗС
З Китаю поставляються 70% верстатів та 90% мікроелектроніки, які росії потрібні для виробництва бронетехніки та ракет
*
Держсекретар США Ентоні Блінкен знову закликав до припинення вогню між Ізраїлем і ліванським терористичним угрупованням "Хезболла", заявивши, що дипломатичний шлях залишається відкритим
*
Президент США Джо Байден прокоментував удар Ізраїлю по штабу ліванського угруповання "Хезболла" в Бейруті.
Заяву американського президента наводить телеканал CNN.
Байден повторив, що США не брали участі в операції Армії оборони Ізраїлю.
Він також зазначив, що чекає на додаткову інформацію, перш ніж коментувати п'ятничні авіаудари.
"Ми все ще збираємо інформацію, я можу сказати вам – Сполучені Штати не знали і не брали участі в операції ЦАХАЛу. Ми збираємо більше інформації. Я скажу більше, коли у нас буде більше інформації", – сказав президент США.
Він додав, що "завжди стурбований" ескалацією напруженості в регіоні через конфлікт.
*
Гарріс давно підтримує реформи щодо марихуани і одного разу підтримала легалізацію, але залишається незрозумілим, чи піде вона далі за Байдена.
*
Міністерство юстиції США звинуватило трьох членів іранського Корпусу вартових ісламської революції у хакерській атаці на президентську кампанію Дональда Трампа і спробі зірвати вибори 5 листопада
*
Співробітники кампанії зазнають стресу — і це видно за їхнім раціоном.
Співробітники кампанії рідко знаходять час посидіти за їжею, покладаючись натомість на цигарки та їжу з автокафе. Їхня дивна дієта може відображати небезпечну культуру.
*
Дебати Дж. Д. Венса та Тіма Волза, ймовірно, стануть останнім великим вечором кампанії 2024 року. Ось чого слід очікувати.
Дж. Д. Венс і Тім Волз - обидва сини Середнього Заходу, які у вівторок, як очікується, зіткнуться в тому, що стане їх найгучнішою появою на сьогоднішній день.
*
Google - остання компанія, що потрапила під приціл Дональда Трампа
Дональд Трамп стверджує, що Google віддає перевагу Камалі Гарріс у результатах пошуку, і пригрозив притягнути компанію до відповідальності, якщо він переможе на виборах.
*
Марк Кьюбан каже, що Трамп перетворив Республіканську партію на свій сімейний бізнес.
«RNC? Ось іде невістка. Знаєте, хто говоритиме за нього? Його два сини», - сказав він CNBC.
*
Платники податків Нью-Йорка не сплачують рахунок за кримінальну справу Еріка Адамса про корупцію
Адвокат Алекс Спіро, який представляє мера Нью-Йорка, бере понад 2000 доларів на годину і представляв інтереси Ілона Маска.
*
Адвокат Еріка Адамса заявив, що він попросить суддю відхилити звинувачення мера у хабарництві вже наступного тижня.
Обвинувачений мер Нью-Йорка не визнав себе винним у тому самому залі суду, що й Шон «Дідді» Комбс минулого тижня.
*
Ерік Адамс бере приклад із Трампа
Мер Ерік Адамс заперечує будь-які правопорушення, використовуючи висловлювання, що копіюють слова колишнього президента, заявляючи, що звинувачення «засновані на брехні».
*
Мер Нью-Йорка Ерік Адамс наполягає на своїй невинності, хоча висунуте йому звинувачення за п'ятьма кримінальними статтями стрясає політичний ландшафт міста.
*
Меру Нью-Йорка Еріку Адамсу пред'явлено п'ять кримінальних звинувачень, пов'язаних із федеральним розслідуванням корупції, що викликало заклики до його відставки. Прокурори кажуть, що Адамс приймав подорожі від іноземних бізнесменів.
*
Законодавство Нью-Йорка передбачає два способи усунення мера Еріка Адамса з посади, якщо він не піде у відставку: усунення губернатором Кеті Хоукул чи комітетом.
*
Комітет політичних дій Ілона Маска виділив понад 5 мільйонів доларів на ці 15 округів, щоб зберегти контроль над Палатою представників за Республіканською партією
Витративши десятки мільйонів на Трампа, «Комітет політичних дій Америки» Маска витратив понад 5 мільйонів доларів на більш ніж дюжину виборів до Палати представників.
*
Меланія Трамп практично була відсутня у передвиборній кампанії Дональда Трампа, з'являючись на публіці лише зрідка.
*
Цей демократ із Палати представників підтримує тарифний план Трампа в 10% — і він навіть має законопроєкт, щоб його реалізувати
Демократи та деякі республіканці розкритикували план Трампа як податку споживачів. Але представник Джаред Голден із Мена приймає його.
*
У Google Maps запустили нову систему попереджень, яка допоможе користувачам виявляти компанії з потенційно фейковими відгуками
*
Intel і США укладуть угоду на понад $8 млрд
*
Президент Світового Конґресу Українців Павло Ґрод нещодавно відвідав прифронтові райони Донецької та Харківської області, щоб надати важливу допомогу для зміцнення обороноздатності України. Ексклюзивним відео з поїздки поділилася ініціатива СКУ “Unite with Ukraine”.
На відео “Unite with Ukraine” зафіксований момент зустрічі Президента СКУ з бойовою медикинею з позивним “Сяйво” з 1-го батальйону 12-ї бригади спеціальних операцій “Азов” Національної гвардії України. Разом із директором “Unite with Ukraine” Андрієм Потічним Павло Ґрод передав повнопривідну машину швидкої допомоги Mercedes-Benz Sprinter для медичної служби “Азов”.
За словами Павла Ґрода, цей внесок є свідченням непохитної відданості СКУ та світової української діаспори підтримці захисників України на передовій.
Під час цього візиту Президент СКУ передав 100 FPV-дронів для 109 окремої бригади Сил територіальної оборони ЗСУ. Ця допомога є частиною більшого переліку обладнання, наданого СКУ, зокрема 30 гусеничних бронетранспортерів, 6 самохідних зенітно-ракетних систем Avenger далекого радіусу дії та сотні FPV дронів. Разом з директором “Unite With Ukraine” вони також відвідали 104-й окремий батальйон “Бахмут”, щоб оглянути бронетранспортери FV432 та FV434, які СКУ передав захисникам раніше.
Світовий Конґрес Українців закликає кожного стати частиною Перемоги України. Допомогти українським захисникам можна за посиланням.
*
Велика Британія має намір посилити співпрацю з ЄС у оборонній сфері, безпеці кордонів та торгівлі.
Про це заявив глава британського уряду Кір Стармер, повідомляє видання The Guardian.
“Послухайте, чи можемо ми разом зробити більше для оборонної безпеки? Так, я думаю, ми зможемо. Чи можемо ми зробити більше для безпеки кордону? Так, я думаю, ми зможемо. Це потрібно зробити і це можна зробити в більш тісних відносинах з ЄС на додаток до двосторонньої роботи, яку я вже розпочав із Францією, Німеччиною та Італією, і, звичайно, до більш тісних торговельних відносин", - сказав Стармер.
За його словами, нові відносини з Європейським Союзом будуть нелегкими, але можливими.
Глава британського уряду не виключив також прийняття пропозиції ЄС щодо більшої мобільності молоді, зокрема спрощення подорожей, навчання та роботи для молодших 30 років. Але при цьому країна не планує приймати стратегію мобільності ЄС.
Стармер збирається відвідати Брюссель наступного тижня після короткої зустрічі з президенткою Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн на полях ГА ООН.
Новий глава уряду Великої Британії Кір Стармер пообіцяв початок тісніших відносин з Європою, щоб майбутні покоління могли озирнутися "на те, чого наш континент досягнув разом".
*
У Швейцарії заявили про підтримку так званої мирної ініціативи Китаю та Бразилії щодо України, незважаючи на те, що в ній відсутнє посилання на Статут ООН та немає прямої згадки про територіальну цілісність України
*
Глава МЗС Австрії Александер Шалленберг переконаний, що наразі керівництво РФ не налаштоване серйозно на мирне врегулювання
*
Австрія підтримує реформу Ради Безпеки ООН, яка включатиме розширення складу цього органу та обмеження права вето його постійних членів
*
У Німеччині більше українських біженців стали влаштовуватись на роботу, розповів міністр праці Німеччини Губертус Гайль.
Про це повідомляє DPA.
За словами міністра праці Губертуса Гайля, у вересні 8 500 громадян України працевлаштувалися на первинному ринку праці, пройшли навчання або зайнялися самозайнятістю. Це більш ніж удвічі більше, ніж у вересні 2023 року.
"Ці цифри свідчать про те, що Job Turbo чітко працює", – підкреслив міністр, маючи на увазі ініціативу, спрямовану на інтеграцію біженців на ринок праці.
Попри складні економічні умови, у липні 2024 року близько 266 тисяч з 700 тисяч українців працездатного віку, які приїхали до Німеччини, працювали. З них близько 213 тисяч сплачували внески на соціальне страхування.
З тих, хто зараз працює, 53 тисячі знайшли невелику роботу з неповним робочим днем, незважаючи на труднощі з адаптацією до нового середовища.
За словами голови Федерального агентства зайнятості Андреа Налес, ринок праці наразі не дуже сприйнятливий до українців. Тим не менш, тенденція рухається в правильному напрямку, сказала Налес.
Однією з перешкод, однак, залишається плутанина з дозвільними процедурами для визнання професійних кваліфікацій у Німеччині. На додаток до проблем з визнанням професійних кваліфікацій, мова наразі є обмежуючим фактором у процесі працевлаштування.
Однак, за словами пані Налес, вже реалізуються програми, наприклад, з вивчення мови на робочому місці, тобто після початку роботи.
*
Німеччина після багатомісячних переговорів уклала з Туреччиною угоду, яка передбачає депортацію прохачів притулку, яким було у ньому відмовлено
*
Президент Італії Серджо Маттарелла під час свого триденного державного візиту до Німеччини застеріг від зростання привабливості популізму в Європі
*
Поліція німецького портового міста Гамбург провела кілька арештів, вилучивши понад дві тонни кокаїну вартістю 100 млн євро
*
Міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський вирішив скоротити відрядження до США, де триває тиждень високого рівня ООН, і на початку наступного тижня подасть у відставку на тлі провалу його рідної партії, "Піратів", на місцевих виборах
*
Агентство з авіаційної безпеки Європейського Союзу (EASA) в суботу, 28 вересня, порекомендувало авіакомпаніям уникати повітряного простору над Ліваном та Ізраїлем протягом наступного місяця з огляду на ескалацію в регіоні
*
Новий Центр допомоги НАТО для України у сфері безпеки та навчання (NSATU), про створення якого лідери Альянсу домовились на саміті у Вашингтоні, запрацює наприкінці цього року
*
Голова Військового комітету НАТО, адмірал Роб Бауер вважає, що операція ЗСУ у Курській області створила стратегічну проблему для кремлівського правителя Владіміра Путіна
*
Литва у суботу, 28 вересня, оголосила про передачу Україні нової партії військової допомоги
*
Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс заявив, що Україна повинна мати можливість вільно використовувати надану їй зброю
*
Війська РФ обстріляли з дрона цивільне авто на Харківщині, загинув цивільний чоловік, три жінки поранені
*
Війська РФ вдарили КАБами по Слатиному на Харківщині, є загиблі та поранені
*
Унаслідок обстрілу з дрона цивільної автівки у Козачій Лопані на Харківщині загинув суддя Верховного суду, який розвозив гуманітарну допомогу місцевим жителям
*
На війні проти російських загарбників загинув колишній артист балету Клайпедського державного музичного театру в Литві, уродженець України Артем Колбасинський
*
У місті Берислав на Херсонщині через атаку російського безпілотика постраждав 49-річний місцевий житель
*
Росіяни через Маріуполь перекидають резерви 5000 військових у напрямку Вугледара, зафіксовано рух вантажівок з боєприпасами
*
На Донеччині 28 вересня внаслідок обстрілу села Ясенового Покровської громади загинули двоє цивільних, іще одну людину поранено
*
У Сумах кількість загиблих внаслідок подвійної атаки ворожих безпілотників зросла до семи, поранених – до 12
*
Росіяни били по населених пунктах Греківка, Макіївка та Балка Журавка Луганської області з РСЗВ й атакували безпілотниками
*
Російські військові вранці 28 вересня обстріляли з артилерії селище Новодмитрівка, що на Херсонщині, загинув чоловік, важко поранено жінку
*
Російські військові вранці 28 вересня завдали авіаудару по селу Дудчани Херсонської області, постраждала 68-річна жінка
*
У Нікопольському районі внаслідок артилерійського обстрілу постраждали двоє людей
*
ISW - Кремль, схоже, докладає значних зусиль, щоб вплинути на західні дискусії щодо дозволу Україні використовувати далекобійну зброю для ударів по військових об'єктах в Росії, що свідчить про глибоке занепокоєння РФ щодо того, які наслідки матимуть такі удари для наступальних операції в Україні.
Навіть невелика кількість успішних українських дальніх ударів може мати асиметричний вплив і спонукати російські війська перемістити свої склади з боєприпасами за межі досяжності зброї, наданої Заходом, вважають аналітики. Це ускладнить російську логістику в безпосередній близькості до України.
Як приклад, у звіті нагадують, що влітку 2022 року українські війська завдали ударів з HIMARS по окупованій частині Україні, що змусило російські війська розосередити склади боєприпасів і погіршило ефективність російської логістики.
«Російська влада, ймовірно, стурбована тим, як переміщення складів та інших важливих об'єктів далі від лінії фронту вплине на російські наступальні операції в Україні, і, як видається, докладає значних зусиль для того, щоб завадити Заходу надати дозвіл Україні», - вважають аналітики.
Проте переваги від надання Україні дозволу на використання далекобійної зброї можуть переважати ризик російської відплати більше, ніж наразі вважають західні політики, вважає ISW.
«Кремль проводив таємні операції проти західних держав задовго до того, як почалися дискусії про використання західної зброї, і Кремль може мати намір активізувати ці операції незалежно від рішення Заходу, оскільки ці операції підтримують інші цілі Кремля щодо дестабілізації європейських країн і підриву військової готовності НАТО», - йдеться у звіті.
*
На фронті минулої доби, 27 вересня, сталися 180 бойових зіткнень з російськими загарбниками, Сили оборони на Покровському напрямку відбили 47 російських штурмів
*
Ввезення готівкової валюти за 8 міс.–2024 досягло рекордного показника з 2014 р. – $9,9 млрд
*
НБУ за тиждень зменшив продаж валюти на міжбанку на понад $44 мільйони
*
Земельна реформа в Україні відбулася: найближчими роками земля може подорожчати на 20% - міністр агрополітики
*
ПриватБанк провів аукціон з продажу 245 заправок, які роками контролював Коломойський
*
АВМ - Спека та відключення електроенергії негативно вплинули на продуктивність корів у липні, проте в серпні промисловий сектор виробив більше молока-сировини та перевищив минулорічні показники
*
Упродовж доби 27 вересня через обстріли і бойові дії знеструмлювалися споживачі у шести областях України
*
У суботу, 28 вересня, застосування графіків погодинних відключень електроенергії не прогнозується
*
Водії на міжнародних рейсах до серпня 2025 року повинні отримати європейську сертифікацію
*
Опанування чоловічих професії, високий рівень працевлаштування та підвищення стресу. Головне із дослідження Deloitte про людський капітал
Україна відчуває дефіцит кадрів, який буде поглиблюватись через повномасштабну війну та спричинену нею міграцію, одним з рішень може стати перекваліфікація різних соціально-демографічних груп, йдеться у дослідженні Deloitte Ukraine і Gradus Research. 45% опитаних жінок розглядають можливість отримати нову спеціальність, яка вважається чоловічою.
Через повномасштабне вторгнення РФ у низці галузей спостерігається дефіцит кадрів.
Ключові факти
Рівень працевлаштованості попри постійні виклики воєнного часу є високим – 79% опитаних громадян наразі мають роботу і працюють повний або неповний робочий день. З них 58% працюють понад 30 годин на тиждень. Три чверті опитаних українців (73%) змінювали рід діяльності.
Згідно із дослідженням, додаткове навчання з метою підвищення кваліфікації або опанування нової професії, проходить раз на рік або частіше третина опитаних (31%).
Жінки і молодша вікова група більше схильні проходити додаткові курси з підвищення кваліфікації.
Більшість респондентів (73%) готові працювати після досягнення пенсійного віку. Більшість із них планують залишитися у професії.
Можливість здобути нову спеціальність, яка традиційно вважається чоловічою, розглядають 45% опитаних жінок. Молодь та мешканки західного, північного регіонів та Києва більш схильні до цього.
На думку половини респондентів (50%), на традиційно чоловічі професії мають перенавчатися жінки, на другому місці – ветерани (44%), люди з інвалідністю (43%) і люди старшого віку (42%).
Водночас рівень стресу та вигорання серед українських жінок зростає. 45% респонденток вказують на вищий рівень стресу в порівнянні з минулим роком, а 38% опитаних жінок кажуть, що відчувають себе більш вигорівшими.
Контекст
Дослідження проводилось методом самозаповнення анкети в мобільному додатку Gradus. Вибірка відображає структуру населення міст з кількістю мешканців більше 50 000 у віці 18–60 років за статтю, віком, розміром населеного пункту та регіоном, за виключенням тимчасово окупованих територій та територій ведення активних бойових дій. Період проведення – 18 вересня, розмір вибірки – 1000 респондентів.
Влітку уряд запустив пілотний проєкт навчання жінок-водійок у сфері перевезень пасажирів автобусами. У його межах українки зможуть безкоштовно пройти навчання для отримання кваліфікаційної картки водія (код 95). Це документ, який підтверджує професійну компетенцію водія автобуса за європейським стандартом.
Під тиском мобілізації український бізнес шукає шляхи для залучення жінок. Серед стратегій – вищі зарплати для жінок на аналогічних посадах. Які ще способи використовують «Аврора», «Фармак», EVA, «Нова пошта», АТБ та Ferrexpo – читайте в матеріалі Forbes.
У вересні Міністерство економіки анонсувало запуск безоплатної програми з перекваліфікації жінок для здобуття навичок управління будівельною технікою. Жінки зможуть пройти навчання на операторок екскаватора та фронтального навантажувача.
*
Колишній мер Житомира Сергій Сухомлин став очільником Агентства відновлення
Уряд призначив Сергія Сухомлина головою Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України, повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук. До червня це відомство очолював Мустафа Найєм.
Нещодавно, 19 вересня, Житомирська міська рада одностайно підтримала дострокове припинення повноважень Сухомлина.
*
Господарський суд Черкаської області стягнув з приватного підприємства "Укрполітекс" 2,97 млн грн завданих державі збитків внаслідок викиду забруднюючих речовин в повітря
*
У Коломні Московської області ліквідований полковник російської армії, який займався підготовкою фахівців із бойового застосування безпілотників
*
Французький канал ARTE відмовився показувати фільм “Росіяни на війні” російської пропагандистки з Russia Today Анастасії Трофімової

*******
Всі, всі, всі на корабель
*
Reuters - Посіви озимих культур у Росії перебувають у дуже складній ситуації через сильну посуху, яка, за словами аналітиків та керівників агрокомпаній, може серйозно вплинути на врожай наступного року
*
"Газпром" розглядає Африку як точку зростання для розвитку майбутніх поставок і прогнозує тренд на скорочення споживання в Європі в найближчі кілька років
*
Росія оголосила досудові претензії Німеччині, Данії, Швеції та Швейцарії через, як стверджує, їхню відмову розслідувати диверсію на газогонах "Північні потоки" у вересні 2022 року та заявляє про готовність довести справу до суду
*
Переважна більшість виборців Грузії не підтримують думку олігарха й засновника партії влади "Грузинська мрія" Бідзіни Іванішвілі про те, що Тбілісі має перепросити за російсько-грузинську війну 2008 року
*
На Заході вважають, що отримали докази таємного постачання зброї до Росії з Китаю – це може означати суттєву ескалацію залученості Пекіна до війни в Україні
*
У Молдові в ніч на 28 вересня дві будівлі державних установ зазнали вандалізму
*
Росія розпочала безпрецедентний наступ з застосуванням гібридної тактики, пустивши в хід мільйони євро і армію акаунтів у соціальних мережах, щоб перешкодити вступу Молдови до ЄС
*
У Пакистані розбився гелікоптер із російськими пілотами
Щонайменше шестеро людей загинули в суботу в результаті аварії чартерного гелікоптера Мі-8 на півночі Пакистану
*
У республіці Дагестан (РФ) у результаті вибуху на АЗС в п’ятницю пізно ввечері загинуло 13 людей і ще 23 постраждали
*
Унаслідок масової стрілянини у Південно-Африканській Республіці загинули 17 людей, ще одна особа перебуває у критичному стані у лікарні
*
У РАН поскаржилися на негативні образи Росії у нових підручниках історії країн колишнього СРСР
*
Тихої ночі та скорішої Перемоги нам всім