"СУБОТНІЙ ОГЛЯД НОВИН" - Олег Шарп

"СУБОТНІЙ ОГЛЯД НОВИН" - Олег Шарп

1️⃣ Суми. 10 загиблих.

Щирі співчуття. За все відповісте, падлюки.

2️⃣ Учора видання The New York Times з посиланням на джерела повідомила, що розвідка США проти надання Україні дозволу на удари далекобійною зброєю.

Як сказала одна розумна людина з цієї сторони: "Роки, проведені директором ЦРУ Бернсом у якості посла у Москві, не пройшли для нього задарма. Він повернувся звідти вже з назавжди мокрими від страху штанами. Хороша робота, товаришу путін - ти закошмарив цього дядька на все життя."

Ну, це дуже різко, але частка правди у цьому є. Проте, голос Бернса у цьому випадку точно не визначальний.

3️⃣ Китай продовжує просувати свою ініціативи щодо миру в Україні через свою "Платформу миру".

Скрізь стирчать російські вуха - Кремль через цю платформу хоче показати Україну противником переговорів. Але Блінкен прямо заявив, що "Коли Пекін каже, що, з одного боку, він хоче миру, а з іншого допомагає путіну продовжувати агресію, це не має сенсу". За його словами, близько 70% верстатів, які Росія імпортує, а також 90% мікроелектроніки надходить з Китаю та Гонконгу.

Китайці у свою чергу очікують на зміну влади у США, і тільки потім остаточно визначаться щодо власної позиції у цій війні.

4️⃣ Речник Зеленського: Першими про дозвіл на далекобійні удари по РФ дізнаються росіяни.

З цим не буду сперечатись - так воно і повинно бути. Хочу тільки нагадати свою тезу про те, що до 5 листопада ніяких оголошень з цього приводу не буде. Не публічну, але остаточну крапку у цьому питанні буде поставлено 12 жовтня під час наступного Рамштайну у Німеччині, де Байден зустрічатиметься з Щольцем, Стармером та Зеленським.

5️⃣ Блінкен: США ретельно вивчають "план перемоги" Зеленського.

Це дипломатичне словоблуддя. Насправді вони проводять власний аналіз того, що з цього плану є реалістичним, а що численними інтерпретаціями слова ДАЙ! Єдине, що мені не подобається в нинішній команді Білого Дому, так це те, що лозунг демократів «Нічого про Україну без України» розповсюджується на їх абсолютну терпимість до Банкової.

6️⃣ У Московській області ліквідували керівника центру БПЛА міноборони РФ полковника Коломейцева.

Найдієвіші санкції проти рашистів повинні виглядати саме так. Бо плювати вони хотіли на заборону на в`їзд до США чи неможливість тримати гроші у Швейцарському банку.

7️⃣ У Самарській області РФ підірвали залізничний міст.

Підірвали і підірвали - молодці. Але я вам просто процитую повідомлення з цього приводу РЖД: "Приостановка движения грузовых поездов в Самарской области связана с хлопком неустановленного происхождения и незаконным вмешательством посторонних лиц в работу ж/д транспорта." Ну, не геніально?

8️⃣ Лавров та глава МЗС Буркіна-Фасо домовилися про нерозміщення першими зброї у космосі.

Полегшало. Від слаборозвиненої аграрної держави та однієї з найбідніших країн світу в космосі очікується чого завгодно, аж до екпропріації супутників клятих англо-саксів. Коротше, все відібрати і поділити. Супутники багатіїв у першу чергу.

9️⃣ І ще про Лаврова. Він назвав "нелюдськими" атаки Ізраїлю на Ліван.

Угу... Атаки на бородатих терористів у трусиках - то відсутність людяності. А бомбардування українських лікарень, пологових домів та густонаселених кварталів - то "денацифікація". До речі, щодо низки операцій Єрусалиму проти Хезболли напишу окремо - там є багато цікавих деталей.

Поки все. Бажаю вам відносно тихої ночі. І велике дякую, що відгукнулись на збір (https://t.me/Ol_Sharp/20621). Завтра вже його закрию, бо бачу, що грошей набирається достатньо. Шануймося!