Суд узяв під арешт екс-депутата Харківської облради, який організував викрадення Іллі Богданова

Суд узяв під арешт екс-депутата Харківської облради, який організував викрадення Іллі Богданова

Двом спільникам, які мали таємно перевезти Богданова через українсько-російський кордон, судом обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою та цілодобового домашнього арешту.

Голосіївський районний суд міста Києва за клопотанням прокуратури обрав запобіжні заходи у вигляді арешту екс-депутату Харківської обласної ради та двом його спільникам, які організували викрадення колишнього працівника ФСБ РФ Іллі Богданова. Про це повідомили в прес-службі прокуратури міста Києва.

«За клопотанням прокуратури міста Києва Голосіївський райсуд столиці обрав запобіжні заходи екс-депутату Харківської облради та двом його спільникам, які організували викрадення та переміщення на територію Російської Федерації колишнього працівника ФСБ Іллі Богданова. Екс-депутату, як організатору злочину, судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб. Його дії кваліфіковано за ч. 3 ст. 27 ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 2 ст. 149 (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини) КК України», - йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що двом співучасникам злочину, які мали таємно перевезти Богданова через українсько-російський кордон, судом обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою та цілодобового домашнього арешту.

«Зловмисникам інкримінують ч. 2 ст. 149 (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини) КК України. На теперішній час досудове розслідування у кримінальному провадженні триває. Встановлюються причетність інших осіб до вчинення вказаних злочинів», - наголосили в прокуратурі.