"СУДОВЕ ШАХРАЙСТВО БОРЦІВ З КОРУПЦІЄЮ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"СУДОВЕ ШАХРАЙСТВО БОРЦІВ З КОРУПЦІЄЮ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Апеляційний суд відмінив рішення Подільського суду, який визнав недостовірною інформацію, оприлюднену в передачці "Бігус-інфо" про "свинарчуків". Про це вчора заголосили всі ЗМІ. І була б ця інфа тріумфом команди Бігуса, якби ця весела компанія не забувала народну мудрість: "Смоктати інколи краще ніж говорити".
Леся Іванова, одна з авторів тої передачки, вилізла на сайті "Бігус-інфо" зі статтею, де розповіла подробиці справи. І от сядьте аби не впасти. Ви гадаєте, що "Бігус-інфо" довів у суді, що про батька й сина Гладковський в тій передачці вони розповіли правду і навели перконливі аргументи? Нічого подібного.
Адвокати команди Бігуса класично "доколупалися до стовпа" - причепилися до вимоги у позові Гладковського-молодшого спростувати слова що Гладковський є организатором схеми з розкрадання оборонних коштів. Бігус і компанія заявили, що таких слів вони не говорили і відповідно в організації розкрадання оборонних коштів Гладковського-молодшого вони не звинувачували.
Це дивовижне відкриття. Бігус і компанія визнали, що Гладковський-молодший схем з розкрадання оборонного бюджету НЕ організовував. Задля такого визнання варто було вигравати суд - визнаю.
Але й це не все. Гладковський в своєму позові вимагав спростувати весь сюжет викладений у передачці. Адвокати Бігуса натомість заявили що це зробити неможливо, бо доведеться спростовувати також інформацію що Ігор Гладковський є сином Олега Гладковського. Очевидно - це абсурд.
Отже. Апеляційний суд НЕ визнав що Бігус з компанією у тій передачці про батька і сина Гладковських сказали правду. Він відмінив рішення Подільского суду з чисто формальних причин. Очевидно, Гладковський-молодший сформулює скаргу більш точно і знову подасть до суду. Зі зрозумілим результатом.
Але це буде потім. А зараз "Бігус-інфо" реве і стогне, що Апеляційний суд "відмінив рішення якими передачка про "свинарчуків" буда визнана наклепом". Тобто - команда Бігуса типово підмінює поняття. Простіше - "Бігус-інфо" шахраїть. Як сявки у підворотні. Або - як фігуранти їхніх же розслідувань.
Воно й не дивно. Бігуса, як відомо, цікавлять всі чутки про мутні схеми, крім чуток про тендерні схеми Станіслава Бігуса - його рідного татуся.
З історії. У січні 2006 р. Юлія Тимошенко подала до суду на газету "Україна молода". Підстава - газета опублікувала інтерв'ю з російським опозиціонером Іваном Старіковим, де той розповів про таємну зустріч Тимошенко з Путіним, яка відбулася в час коли Юлія Тимошенко у Росії ще перебувала в розшуку. І про таємні домовленості між Путіним і Тимошенко. Суд скаргу прийняв і виніс ухвалу. Яку? Суд задовольним вимогу Юлії Тимошенко зобов'язати газету опублікувати відповідь Юлії Володимирівни на інтерв'ю Старікова. У самому ж інтерв'ю суд не спростував жодної коми. Що сталося далі? Партія Юлії Тимошенко заявила, що вона виграла суд проти газети щодо інтерв'ю Старікова. Ніби й правду сказала - але не всю. До речі, інтереси Юлії Тимошенко у тому суді представляв Андрій Портнов - той самий.
Портнов... Тимошенко... У команди Бігуса - дивовижні учителі. В мистецтві шахрайства учні своїх вчителів варті.