"Суспільне виходить з Єдиного марафону" - Вікторія Сюмар

"Суспільне виходить з Єдиного марафону" - Вікторія Сюмар

Як автор закону про Суспільне, я сприймаю це як заявку на інституційність Суспільного мовлення в Україні, яке має виконувати чітку функцію - забезпечувати чесне та збалансоване інформування суспільства про події в країні.

Знаєте, я певна, що цю війну здатні вигребти не 5-6 менеджерів, а суспільство і сильні інституції, які системно роблять свою роботу.

Один з ключових інститутів - сильний парламент, який має виконувати свою функцію - визначати політику і контролювати виконання завдань. Один з інструментів парламентського контролю - Тимчасові слідчі комісії, закон про який пафосно і голосно приймали, але який так і не запрацював як реальний інструмент.

Чи є щось важливіше сьогодні, аніж забезпечення армії, зокрема дронами, і фортифікації, від яких залежить життя воїнів і захист держави? Ні.

Ми вимагаємо ТСК з цих питань вже півроку, але це наражається винятково на ігнор монобільшості Слуг і керівництва парламенту.

Це ненормально. Це неадекватно загрозам, перед якими стоїть країна. Це неповага до подвигу людей, які віддають свої життя, бо їм нема де вберегтися і нема чим відбиватися від ворога.

Тому ми попереджаємо, що змушені вдаватися до різних засобів, в тому числі і блокування парламенту, який знаходить час на розгляд законів про очерет і хміль, але не про фортифікації і дрони.

Воно назріло. ТСК по фортифікаціям. ТСК по дронам. Законопроект про церкву.