«Світ об'єднався» навколо України – принц Гаррі на церемонії відкриття «Ігор нескорених», Україна здобула перші медалі

«Світ об'єднався» навколо України – принц Гаррі на церемонії відкриття «Ігор нескорених», Україна здобула перші медалі

Представники національної збірної України у змаганнях «Ігри нескорених» (Invictus Games) здобули три нагороди у перший день змагань.

Родіон Сітдіков виборов золото у штовханні ядра з результатом 9,46 м. Срібло і бронзу – Артем Лукашук і Іван Герецун – у стрибках в довжину – з результатом 5,20 та 5,10 м відповідно.

«Ігри Нескорених» (Invictus Games)– мультиспортивні змагання для поранених військовослужбовців та ветеранів, які цьогоріч проходять у Гаазі (Нідерланди).

Відриваючи змагання Принц Сассекський Гаррі сказав, що світ об’єднався навколо України. Напередодні він зустрівся з українською командою.

«Ви сказали мені вчора, що коли ви вирішили приєднатися до нас, попри усе, ви сказали, що ви прибули на цю глобальну арену не просто для того, щоб показати свою силу, а щоб розповісти правду, правду про те, що відбувається в вашій країні. Знайте: ми з вами. Весь світ єдиний з вами, і ви заслуговуєте на ще більше. Моя надія, що ці події, це змагання створює можливість…як світова спільнота може вам допомогти краще», - сказав принц Гаррі під час церемонії відкриття змагань.

Цього року у Гаазі розвішані портрети атлетів-учасників «Ігор нескорених», які, за словами прем’єр-міністра Нідерландів, «демонструють стійкість духу та силу перед обличчям лиха і уразливості».

«Це ваші історії, ваші лінії життя, та події, які зараз розгортаються в Україні, лише роблять їх більш вагомими. Я б хотів особливо привітати команду з України», - сказав він під бурхливі аплодисменти.