"СВЯТКУЙМО РІЗДВО 25 ГРУДНЯ ВЖЕ У ЦЬОМУ РОЦІ" - Олег Пономар

"СВЯТКУЙМО РІЗДВО 25 ГРУДНЯ ВЖЕ У ЦЬОМУ РОЦІ" - Олег Пономар

Як казав Мартін Лютер Кінґ, у мене є мрія. Мої давні читачі знають це, я пишу про це щороку. І писатиму, поки моя мрія не здійсниться). Я хочу, аби в Україні не було свята 9 Травня, яке придумав Сталін. Я хочу, аби Україна відзначала лише 8 травня (день коли закінчилася Друга Світова Війна в Европі). Аби Україна з усім світом саме і лише в цей день поминала жертви Другої Світової Війни.

А ще я хочу, аби Україна разом з усім християнським світом святкувала Різдво лише 25 грудня.

Я знаю, що більшість моїх читачів знають це, але я зустрічав навіть серед своїх знайомих неправильне твердження про Різдво в грудні, які його називають "католицьке Різдво". Та це "не католицьке Різдво", це християнське Різдво. Католики та православні в усьому світі його святкують у грудні. Так, практично всі православні країни (крім Московії і ще парочки) святкують Різдво в грудні. І це не має нічого спільного з вірою — це просто Московія використовує інший календар. Як завжди — їй же треба бути не як весь світ.

Тож переходьмо на святкування Різдва 25.12 вже у цьому році. Це дуже просто і тут немає особливих секретів і труднощів: 24 грудня (понеділок) накриваємо святу вечерю на 12 страв. А 25 грудня (вівторок) святкуємо Різдво разом з усіма рідними та друзями. Я думаю, що навіть атеїсти можуть це робити.

Сподіваюся, що наступного року нова Православна Церква України вже офіційно перейде на календар, який використовують у всьому світі.

Дехто скаже, що це дрібниці і це не важливо. Але це дуже важливо. І, до речі, це логічно і природньо — Різдво має бути перед Новим Роком.

Тож гарних всім свят! Нехай у нас у всіх все буде лише добре!

Олег Пономар