"ТІ, ХТО ГРАЮТЬ З ВОГНЕМ" - Ростислав Павленко

"ТІ, ХТО ГРАЮТЬ З ВОГНЕМ" - Ростислав Павленко

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов скорив нову вершину мислительства і прорік, що в Україні, виявляється, «ніякої опозиції не існує».

Певне, забув, що Українв - країна демократична. І саме тому їй допомагають інші демократії - а не через запальні промови лідерів чи колір сорочок.

Такі заяви дуже погано виглядають на тлі нападів на журналістів (де Ніколов і Бігус - лише останні за часом випадки), відключення каналів (триває без малого два роки), приниження опозиційних політиків, непокараної корупції, тиску на бізнес (з останнього - затримання Ігора Мазепи)…

Такі заяви створюють враження, що усі ці атаки на демократію - свідома і послідовна позиція влади. Це додає аргументів противникам допомоги Україні та путінським агентам впливу.

Виходом могло б стати формування Уряду національної єдності, який покіничв би з політиканством у владі.

Але пан Данілов дає відповідь і на це.

Він заперечив можливість створення такого Уряду - і проголосив, що і так "є кому керувати Україною".

Утім, це він дарма. «Якість» такого «керування» турбує українців усе більше. І ідея Уряду національної єдності набагато популярніша, ніж хочеться вірити владним мудрагелям.

За даними опитування КМІС, у грудні 2023 року З7% українців хотіли б, щоб в Україні створили Уряд національної єдності з більшості фракцій у парламенті, і число таких осіб зростає; 38% ставляться до цієї ідеї нейтрально, в лише 19% – поки що негативно.

Але там, де влада не хоче, вона не чує.

Аж поки не стає надто пізно.

В умовах загроз звідусіль така поведінка - дуже небезпечна гра з вогнем.

До чого приводить ігнорування очевидних загроз і зосередження на боротьбі з опонентами за будь-яку ціну - мало б навчити 24 лютого 2022 року. Тоді Данілов теж багато цікавого і дотепного говорив…

От тільки стало зовсім не смішно