Тільки факти -15.04.2022

Тільки факти -15.04.2022

Доброго ранку, ми з України.

Ранковий #не_арестович

Отже, все сталося очікувано - як тільки загроза боїв у Києві стала менш вирогідною, до столиці стали толпами повертатися люди. Добре це чи погано - питання десяте, я зараз не про це.

Оскільки у багатьох включився звичний режим "у нас вайни нєт, ана далєко", маю декілька попереджень з приводу такої необачливості.

1.Впевнений у наших людях, тому знаю, що обов'язково знайдуться довбойоби, які попруться в ліси "на шашличьок і пікнічьок под коньячок". Навіть ілюзій не маю, що такі знайдуться.

Що я можу вам сказати, дорогі мої...

Звісно, кожен сам власник свого життя та здоров'я.

Але...

Я не буду зараз яскраво розписувати, що може бути в тих лісах понатикано, як це вибухає, відриваючи руки та ноги. Міг би розписати по багатьох розповсюджених мінах, але це буде дуже довго, повірте.

Навіть я, маючи трохи досвіду роботи сапером, в ті ліси без металодетектору та саперної сумки не полізу.

Ви хочете? Ок, воля ваша, але я вас попереджав.

Але про всяк випадок скажу, що деякі міни навіть з місця зсувати не можна, вони вибухають від зміни магнітного поля, від наближення до міни чи від інших факторів.

Ви не спеціалісти, не ризикуйте.

2.Тим, хто повернувся у свої квартири в Ірпінь, Бучу та інші міста, де були окупанти.

Якщо ваша квартира була відкрита гоблінами - не заходьте туди без саперів.

А якщо навіть сапери все перевірили, все одно будьте обережні. Елементарна граната без чеки під подушкою - цілком реальна штука. В будь-якому випадку, ретельно і обережно все перевіряйте. Навряд чи там будуть хитрі пастки, а ось граната - цілком можлива.

На щастя, у вас буде 3-4 секунди, щоб вибігти.

3.Я вже не кажу про клінічні випадки ідіотизму, коли персонажі тягають нерозірвані снаряди, міни та інше. Ви ж не з таких, я сподіваюся?