Тільки сильна Україна може повернути Крим, - Чубаров

Тільки сильна Україна може повернути Крим, - Чубаров

Лідери кримськотатарського народу Рефат Чубаров та Мустафа Джемілєв беруть участь у форумах експертів, що проходять у рамках саміту НАТО у Варшаві.

Як повідомляють "Спектр Новини" із посиланням на  Радіо Польща, кримські татари очікують підтримки України учасниками саміту НАТО. На їхню думку, тільки сильна Україна може повернути Крим.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу, президент Світового конгресу кримських татар Рефат Чубаров нагадав, що представники корінного населення Криму виступали і продовжують виступати проти анексії українського півострова. Тепер росіяни їх за це переслідують.

Рефат Чубаров не має сумнівів, що ситуація кримських татар може покращитися тільки тоді, коли Крим знову стане частиною України. Допомога НАТО може бути сприятливою у цьому, звідси і надія на рішення саміту.

У Варшаві кримськотатарські лідери зустрілися також з представниками української громади у Польщі. Говорили, зокрема, про помилки Києва у політиці щодо Криму та кримськотатарського народу. Адже анексія і попередні події показали, що українська держава не закріпилася на півострові достатньо, щоб захиститися від агресії.