"Путін - "шиїт"... ІДІЛ обіцяє конкретно взятися за РФ і за бункерного…" - Орестократія

"Путін - "шиїт"... ІДІЛ обіцяє конкретно взятися за РФ і за бункерного…" - Орестократія

Російська влада круто помилилася у визначенні калібру своїх політичних ворогів: кремль традиційно вбачає загрозу в лібералах, тоді як сколихнути сучасну московію здатні лише ісламісти. З їх подачі виникли І та ІІ чеченські війни, гриміли по РФ гучні теракти. І саме адепти "Ісламської держави" дали у підмосковному "Крокус Сіті" під дих бункерному.

Кремлівський фюрер, - якщо досі не став шиїтом, то напевно вже завербований ними. Адже він по самі вуха вліз у міжнародні мусульманські чвари на боці одного з угрупувань.

Іран - головний партнер РФ у творенні близькосхідної кризи, зокрема — війни в Ізраїлі. Іранці — у переважній більшості своїй — шиїти, й інколи важко розібратися, кого вони ненавидять більше: американців чи мусульман-сунітів.

Москва та Тегеран спільно прикривають геополітичну дупу сирійського диктатора Асада: зокрема, РФ 2015-го ввела війська для зачистки наслідків т.зв. «арабської весни», повністю змінивши хід громадянської війни.

Нагадаю, що війна в Сирії розпочалася 2011-го з протестів проти диктатури Асада, чим скористався ІДІЛ, захопивши близько третини сирійської території та 40% Іраку. Тоді Асад покликав на допомогу російську армію, бойовиків з Хезболли та Ірану, й «ісламські державники» були практично знищені. На весь світ відома трагедія двомільйонного міста Алеппо, яке проасадівська коаліція взяла в облогу і знищувала авіабомбами, хімічною зброєю та голодом.

Тут саме час додати у розповідь інгредієнт, який дуже характеризує кремль: безпринципність. Воюючи з ІДІЛ, москва водночас торгувала з ним нафтою. Нічого особистого, тільки бізнес.

“Останніх два роки ІДІЛ була зосереджена на Росії, часто критикуючи Путіна у своїй пропаганді, і вважаючи Росію співучасником діяльності, яка регулярно пригнічує мусульман”, — кажуть аналітики.

Бойовики «Ісламської держави» — суніти. До речі, як і окупована Ічкерія (Чечня): солідарність з поневоленим кавказьким народом - це ще один динар в скарбничку ненависті до кремля та його симпатиків.

Відповідальність за розстріли взяла на себе підгрупа «Ісламської держави», що називає себе ІДІЛ-К. «К» — це перша літери від «Хорасан» (Khorasan), стара назвою регіону, який включав частини Ірану, Туркменістану, та Афганістану. Фактично, ІДІЛ-К прагне контролювати добрий шмат Азії, від Казахстану на півночі до Мальдів на півдні; від Східного Ірану на заході до Західного Китаю на сході, підтягнувши нові регіони, як от Таджикистан. Це до слова про їх амбіції.

До речі, в минулому ІДІЛ приписував собі атаки, до котрих не мав жодного стосунку. Але цього разу їх «слід» підтверджений американською розвідкою.

Це вже не перший теракт ІДІЛ проти РФ: у вересні 2022 року бойовики ІДІЛ-К вже давали про себе знати, здійснивши теракт у російському посольстві в Кабулі. Але напад на "Крокус Сіті" виявився набагато кривавішим і значущішим за своїми масштабами. Цьому є свої пояснення: бойовики прагнуть у такий спосіб збільшити значущість, значить, - підтримку та силу.

ІДІЛ-К може продовжити свої атаки по світу, щоб досягти мети – «перетворитися на терористичну організацію з глобальним впливом». Особливо комфортно це вдаватиметься на території московії, спецслужби якої тратять здоровезні кошти на переслідування політичних ворогів режиму, тоді як безпека громадян витіснена з-поміж пріоритетів правоохоронців.

Тим часом, в мережі розходиться інфо: ІДІЛ анонсував нові теракти в РФ і пригрозив особисто фюреру.

ПРОТЕ: ІДІЛ не можна вважати "хорошими хлопцями" тільки тому, що вони вважають кремль своїм ворогом. Хоча бойовики "Ісламської держави" здатні повернути РФ в часи тотального переляку, коли терористи наввипередки з ФСБ змагалися, хто першим влаштує диверсію проти росіян.