"ТЬОТЯ ЮЛЯ, РОЗКАЖИ ПРО «ГЕОФОРС»" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"ТЬОТЯ ЮЛЯ, РОЗКАЖИ ПРО «ГЕОФОРС»" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

У житті Юлії Тимошенко чимало деталей без перебільшення – загадкових. Одна з таких – фірма «Геофорс». Ніби непримітна, на перший погляд компанія, але…

Подробиця раз. У 2015 р. чоловік Юлії Тимошенко декларував власність у дев’яти фірмах. Вже за рік – лише у двох - ТОВ «Геофорс» і ТОВ «Леді Ю». Геофорс…

Подробиця два. Створена ТОВ «Геофорс» була у 2006 р. – як раз тоді коли після виборів 2006 р. йшли політичні баталії за створення коаліції, які завершилися підписанням «Універсалу національної єдності». Характерно що засновниками «Геофорс» виступили: Людмила Телегіна (мати Юлії Тимошенко) – внесок 1 мільйон гривень, Євгенія Карр (донька Юлії Тимошенко) – внесок 1 мільйон гривень, Олександр Тимошенко (чоловік Юлії Тимошенко) – внесок 1 мільйон гривень. Отже – розглядаємо фірму де присутні три найближчі родичі Юлії Тимошенко, кожен з яких вніс по $ 200 тисяч за тодішнім курсом. Немалі кошти, погодьтеся.

Подробиця три. А чим, власне займався цей «Геофорс»? Навіщо було вкладати в нього такі шалені кошти? Відповідь – в інформації на реєстрі Мінюсту. Основна форма діяльності «Геофорсу» - видобуток електроенергії та розподілення електроенергії. Та чи справді компанія займалася саме цими сферами бізнесу?

Подробиця чотири. Партія Юлії Тимошенко ВО «Батьківщина» має власний автопарк – 27 машин. Обслуговування партійних авто організовано огидно – кожна з 27 машин за 18 місяців експлуатації в ремонті побувала по 7 разів, через що партія витратила чималі кошти (порівняні з ціною пального витраченого в той самий час). Певно через це саме Юлія Тимошенко їздить не на партійному авто, а на орендованому. Так от, власник Mercedes, S-класу, на якому їздить Юлія Володимирівна, це ТОВ «Інтернаціональні Індустріальні Проекти», зареєстрована на тій самій адресі, що й ТОВ «Геофорс». Ба-більше, власник ТОВ «Інтернаціональні Індустріальні Проекти», це чеська «Britico Product s.r.o.» доходи від якої декларує Олександр Тимошенко.

Подробиця п’ять. У інтерв’ю виданню «Лівий берег» від 25 січня 2010 р. даному журналістці (а нині – народному депутату) Тетяні Чорновол, Олександр Тимошенко повідав, що основним бізнесом ТОВ «Геофорс» буде видобуток електроенергії на геотермальних джерелах Кримського півострову. Ба-більше, на питання журналістки про перебіг роботи, Олександр Тимошенко відповів: «Йде повним ходом». Фахівці Інституту відновлюваної енергетики НАНУ ще тоді оцінили цей бізнес як вельми прибутковий.

Подробиця шість. Наразі ТОВ «Геофорс» НЕ перебуває в процесі припинення. Тобто – працює, і певно, приносить прибутки власникам. Кримський півострів – п’ятий рік під окупацією. Запитання – де зараз робить свій бізнес «Геофорс», в Україні, чи?..

Подробиця сім. Шукаючи бодай якісь дані про ТОВ «Геофорс», автор цих рядків несподівано наткнувся на дані про «ООО ПК «Геофорс»», зареєстроване в Росії у підмосковних Хімках. Збіг, скажете ви? Я теж так думав допоки не побачив… що в мера Хімок Володимира Стрельченка існує свояк – колишній працівник ФСБ та адвокат Алєксандр Вершинін, який серед іншого – член ради директорів «Генбанку». Ага! Того самого! Того самого, який в обозі російської армії першим увійшов до окупованого Криму, і співвласником якого на момент окупації Криму був Артур Чечьоткін – зять Олександра і Юлії Тимошенків. Круто? Тобто, то правда, своєї частки у «Генбанку» Артур Чечьоткін позбувся протягом року. Але ж мова не про «Генбанк». Мова про «Геофорс». Чи не забагато збігів?

Коротше. У підсумку маємо. Існує фірма «Геофорс», в яку найліжчі родичі Юлії Тимошенко вклали при заснуванні кругленьку суму. Так, там не вкладалася сама Юлія Тимошенко. У Юлії Тимошенко грошей нема – так само як їх не було у Лакі Лучіано, Карло Гамбіно та інших донів Коза Ностри. Гроші були у їхніх численних родичів - так само як і в Юлії Тимошенко.

Засновниками фірми «Геофорс» виступають три найближчі родичі пані кандидата – мати, чоловік і донька. Фірма офіційно займається виробництвом електроенергії. Виробляти електрику «Геофорс» почав у Криму. Крим – під окупацією. Існують підстави вважати, що «Геофорс» має фірму-клон у Росії, якось пов’язану з бізнесом ще одного близького родича пані-кандидата – її зятя. Умова зрозуміла?

У задачі запитується – чим займається фірма «Геофорс» зараз? Чому вона не припиняє існування (тобто регулярно здає бухгалтерські звіти), і чому Олександр Тимошенко продовжує декларувати свою у ній участь офіційно? Чи не сталося так, що родина Тимошенків, спекулюючи на Ліпецькій фабриці (давно зупиненій), сама наразі веде бізнес в окупованому Криму і допомагає окупантам долати в Криму енергетичну кризу?

І ще – всі ці деталі чомусь ВЗАГАЛІ не цікавлять чесну, незалежну і демократичну українську пресу. Хіба так можна?

Юлія Володимирівна! Розкажіть нам про «Геофорс»!

PS. Про це і багато іншого можна прочитати у моїй книзі "Секрети газової бабці". Подробиці - тутhttps://www.facebook.com/DmytroVovnianko/posts/646657972443124

Дмитро "Калинчук" Вовнянко