"Таємна змова" - Павло Бондаренко

"Таємна змова" - Павло Бондаренко

Вірус, хоч і без корони - паскудна річ. Замовникам книжок доведеться пару днів потерпіти. Проте це не значить, що ви не можете книжки замовляти просто зараз. Сьогодні - тема "Волинської різанини". Поїхали...

А ви знали, що матеріали британського розслідування загибелі голови польського уряду в еміграції генерала Сікорського досі залишається під грифом "цілком таємно". І залишатимуться ще аж до 2033 року. Цікаво, що британці ховають від народу?

Ось вам, друзі, для роздумів низка дат 1943 року:
4 липня - таємнича загибель генерала Сікорського у дивній авіакатастрофі;
9 липня - початок операції "Хаскі" - висадка союзників на Сицилії й відкриття Другого фронту в Європі;
9 липня - ультиматум з боку УПА польському населенню Волині з вимогою протягом 48 годин відійти за Західний Буг.
10 липня - шифрована радіограма від польського уряду у Лондоні (але вже без Сікорського) до підрозділів Армії Крайової в жодному випадку не підкорятися ультиматуму "Інакше ми втратимо Волинь".
11 липня - початок операції УПА з деполонізації Волині, пік т. з. "Волинської різанини".

Совпадєніє? - спитав би відомий російський пропагандист?
Жодного збігу тут немає. Як не є збігом перебування подвійного британсько-радянського агента Кіма Філби у Гібралтарі в день загибелі польського лідера.

Треба лише знати про те, що від початку відкриття Другого фронту у Європі західними союзниками замислювалося зовсім не в тому місці і на рік раніше. Згідно до військово-політичної стратегії, розробленій Вінстоном Черчиллем.
І у тій стратегії українцям та полякам було відведено ключову роль.

Тому і трагедія на Волині була насправді не звичайною кривавою взаємною різаниною поляків та українців, а одним з вузлових моментів Другої світової війни, який вплинув і на увесь післявоєнний світ на десятиріччя.
Бо існувала страшна і таємна змова між Сталіним і Рузвельтом...

Павло Бондаренко