Таємне життя Анни Ярославни | Історія України

Таємне життя Анни Ярославни | Історія України

Турецька султанша Роксолана – безперечно, найзнаменитіша у світі українка. Хоча якби про іншу українку – Анну Ярославну, королеву Франції зняли серіал, вона б не поступилася популярністю османській володарці. Анна Київська, донька Ярослава Мудрого. 

Міфів навколо її життя наплодили стільки, що Роксолані залишається тільки заздрити. Посудіть самі – дівчинка з Русі, яка з далекого східного Києва потрапила до Парижа, навчила французів митися, а королів читати, зберегла православну віру і залишила кириличне Євангеліє, на якому присягали наступні королі. 

А до того ще й потужна мелодраматична лінія – швидка смерть старого короля, регентство при малолітньому синові, другий шлюб із розпусним графом де Крепі, відлучення того від Церкви, листи від папи із захопленими відгуками, повернення на батьківщину і вдячна пам’ять нащадків, яка дозволила зберегти від руйнування комуністами Софійський собор. 

Хіба це гірше за «Величне століття»? Де ви, продюсери? Хочете заробити свої мільйони? Сценарій ми напишемо, не переживайте.