"Таємниця загибелі Ромео" - фільм Леоніда Канфера про катастрофу літака МАУ під Тегераном

"Таємниця загибелі Ромео" - фільм Леоніда Канфера про катастрофу літака МАУ під Тегераном

Два роки тому в Ірані сталася одна з найстрашніших трагедій в історії української цивільної авіації: літак МАУ Boeing-737 був збитий іранськими ППО через кілька хвилин після злету.

Чому трагедію досі не розслідують? Чому український літак МАУ збитий іранцями – не фатальна помилка ППО «Вартових ісламської революції», а навмисний, цілеспрямований теракт?

У фільмі розглядаються обставини, що призвели до трагедії: військовий конфлікт між Іраном і США, обставини польоту, дії екіпажу, стан літака, матеріально-технічне забезпечення вильотів з аеропортів, особливості військової взаємодії в Тегерані. Ми вивчали уламки літака, вражаючі елементи, логістику виробництва іракських ракетних пострілів - і прийшли до висновку, що багато обставин стануть просто шокуючими.


Чому розслідування авіакатастрофи не вигідне іранській, американській чи навіть українській владі? Як український літак став розмінною монетою у великій політичній грі? І чому Іран досі не виплатив компенсації родичам загиблих? Про все це в новому фільмі режисера Леоніда Канфера.