"Так вляпатися, як росіяни, ще треба вміти" - Олена Кудренко

"Так вляпатися, як росіяни, ще треба вміти" - Олена Кудренко

"Потому что вы русские, русским запрещено..."

Це цитата. Ці слова почули росіяни з Китаю. Я так розумію, тут дуже постаралися американці, закрутивши гайки китайським банкам. Там же нещодавно гостював Блінкен.

Російські підприємці в ефірі російського Business FM: "На сьогоднішній день у всіх банків відповідь одна: з Росією ми більше не працюємо. Всі платежі з Росією зупинені. Всі. Ще тиждень тому ми вели перемовини з Industrial Bank по санкційним спискам та несанкційним. Але вчора той сказав: ніяких платежів з Росії ні за що ми більше не приймаємо. Можете отримувати гроші виключно всередині Китаю.

На питання, чи можна надсилати їм гроші з Дубаю, китайці відповідають: ні, тому що ви росіяни. Росіянам заборонено".

Бінго. Тут росіяни розвертаються до своїх єбєн...й, кидають оком - а там ні цвяхів власних, ні навіть дитячого харчування (як виявилося). Наче щось роблять, якісь підприємства існують - а без Китаю важко. Тому вони будуть ображені, на все - на події, на Америку, на Бандеру, на всіх, окрім себе. Бо лише власної вини вони в цьому й не бачать.

І тут я вбачаю споконвічний комплекс: перекладання вини за власноруч зроблене на когось іншого. В той час коли зріла особистість і тим більше зріла нація каже: так, це я. Я відповідаю за свої дії, і тоді у мене є шанс виправитися, дорости до рівня інших. А тут інша історія - вони НІКОЛИ не зміняться, бо щоб змінитися, треба почати з усвідомлення власних помилок. Я вже не кажу - злочинів.

Так вляпатися, як росіяни, ще треба вміти.