"Так все просто, що навіть нудно" - Гліб Бабіч

"Так все просто, що навіть нудно" - Гліб Бабіч

Пройшов обшук у Бірюкова. Статус його не оголошено. Невиразне рішення чомусь Бориспільського суду говорить просто про проведеннч обшуку.

Шукають дивне, по типу ТУ обмундирування, які можна знайти на будь-якому профільному сайті. Шукають проекти договорів, які за визначенням не можуть підписуватися Бірюковим. Шукають "що небудь".
Дві старих армійських куртки мало не потрапили під конфіскацію, але слідчих щось зупинило. Може бути вік і зовнішній вигляд.

Одночасно по країні ведуться десятки обшуків. Наприклад, у розробників ТУ і моделей, що не мають відношення до закупівель від слова "зовсім".

Шукають, звичайно, і у постачальників.

Слідство нагадує рибальскі тенета-волок, що працює за принципом "а раптом щось зачепиться".

Завдання просте. Знайти хоч щось, на що спертися, і спробувати скомпроментувати то позитивне, що було зроблено в реформуванні забезпечення армії.

А якщо не знайти, то підняти сморід, який повиннен в'їстися в інформаційний простір, і залишитися після того, як привід перетворитися в "пшик".

Але це не головне, навіть.
Саме так - демонстративно, на другий день після отримання свідоцтв про реєстрацію кандидатами в народні депутати від ЄС. Під знущальні привіти Портнова "особисто Порошенко".
Під загальну істерику.

Ой, а ще в 95-ї бригаді обшуки. Бо не заляпати ще й армію - себе не поважати.

Ані днем раніше, ані днем пізніше. Раптово так.

Ні, що ви. Звичайно це не тиск. Звичайно це не політичні мотиви.

Це просто атака охрінівших від безкарності "старих". За якими давно плачуть і в'язниця, і сумне дерево осика. Як по прямих і відвертих ворогах держави Україна.
Які на плечах "нової влади" в'їхали в ще вчора заборонений для них простір. А тепер будуть трощити і демонтувати все, до чого дотягнуться.
Під дахом "нових обличч".

Це лише початок. Просто прикритий самим "смаженим" словом "корупція".
Але це півбіди.
Тому, що тут необхідні слідство і докази. Які треба надати. Або грубо сфабрикувати - але це ризик. І швидше за все - "конструкція" розсиплеться швидко і сама.

Але будуть ініційовани і інши "справи". Абсурдні, але багато. Щоб все це було фоном у найближчи передвиборчі дні.

А щн є тема надійніше. Стопудовп.
Позови з приводу вбивства "мирних" озброєних громадян сусідньої держави. І жителів вільних ЛДНР, які гуляли з автоматом і в танках по лінії зіткнення.
Це вірняк. Тому, що ми їх дійсно вбивали.
І все це, відчуваю, не за горами.

Ой, говорите неможливо? Багато з того, що сталося за останній місяць раніше було неможливим.

Ось я читаю про залишення позицій на Станиці, в ім'я Мінська, без гарантії відходу з того боку, за сигналом, бл*дь, ракети ... І мені здається, що я сплю.

А ви говорите ...

P.S. Дуже прошу, всіх любителів версій "крав, бо міг" - знайдіть спочатку посаду Бірюкова (підказую - радник), і список цого обов'язків, відповідальності та права впливати на результати. А потім змоделюймо що небудь що не розсипатися в руках. А потім просто почекаємо результатів "слідства".

А то про "презумпцію" на тлі того, що відбувається, навіть якось говорити незручно.

А про то, що минула влада так ніколи себе не поводила, особливо у таки моменти - тим більш.

Гліб Бабіч