"ТАКА ПРОГРАМА" - Микола Ільїнов

"ТАКА ПРОГРАМА" - Микола Ільїнов

Спочатку я думав, що це прикол такий - книга про «велике будівництво» і розрахована вона тільки на депутатів "слуги народу". Але, сьогодні, зайшов на сайт Книгарня Є, і, виявляється, дійсно є така книга, коштує 96 гривень. На обкладинці так і написано «Програма президента України. Велике будівництво. 2020. Обличчя».  

Знаєте, що,  я поки так і не зрозумів, де проходить ця межа, між «ніх#я не робити» та «великим будівництвом»?  

Наприклад, за 2018 рік було збудовано 3800 км. доріг,  але нарід вважав, що ніхто нічого до 2019 рокі не робив в Україні.  В 2020 році збудували 4056 км. доріг, тобто на 6,7% більше ніж у 2018му і всі одразу почали говорити: «ну, ось, нарешті, за 30 років, хоч хтось зробив дороги»!!!!  Як, цей нарід «на глаз» побачив цю різницю у 256 кілометрів в Країні , де більше ніж 165 тисяч кілометрів доріг????

Кожен раз, коли біля автомобільної дороги я бачу білборд «Програма президента України. Велике будівництво» я уявляю собі якогось вченого, який розробив нову програму, як правильно будувати дороги. Або, уявляю якогось мецената, який виділив кошти на будівництво цих доріг.  Але, насправді, вся «велич» цієї програми полягає в тому, що преЗедент з серйозним  виразом обличчя та хріплим голосом сказав: «заберіть гроші у шахтарів, чи військових (як приклад) та направте на «велике будівництво».  Я не знаю, чому преЗедент, вирішив, що він тепер володар бюджету України та може своє ім’я ставити разом з бюджетними грошима. Ну, добре, нехай буде так, але тоді давайте правильно говорити про «програму преЗедента». Бо, коли Ви чуєте, що шахтарі, не отримали зарплату – це теж програма преЗедента.  

Коли не виконано оборонне замовлення – це теж програма преЗедента

Коли лікарі не отримали обіцяні премії - - це теж програма преЗедента.

Коли не закуплене вугілля та газ – це теж програма преЗедента

Коли зменшені субсидії – це теж програма преЗедента

Коли підвищили податки - це теж програма преЗедента

Коли державні підприємства в збитках – це теж програма преЗедента.

Бачите, як у преЗедента багато програм! І назва цієї програми – бюджет України, який кожен з нас наповнює грошима, але навряд чи, наші з вами обличчя будуть на сторінках цієї «великої» книги.

Ось така вона, преЗедентська програма!