"Такий управлінський стиль" - Віктор Бобиренко

"Такий управлінський стиль" - Віктор Бобиренко

В Сумську область призначили нового голову адміністрації Володимира Артюха.

З цього призначення можна зробити кілька висновків.

1) В офісі президента усі мають на увазі фракцію Слуг народу. У ВР 6-7 депутатів від Сумщини. Їх думка чи прості лобістські потуги по призначенню своїх — Андрієм Єрмаком і К були проігноровані.

Ну що ж — такий управлінський стиль

2) Сумська область прославлена варягами. Сюди завжди призначали то донецьких, то харківських. Одне лише було достойне призначення з поза меж. При Ющенкові сюди направили Павла Качура. От він запам’ятався порядною людиною.

Інші відзначалися тільки освоєнням бюджетних коштів і приватизацією того. Що погано лежало/стояло.

3) Призначені при Живицькому зами скоріш за все будуть списані в запас. Якщо моє припущення вірне, то у Артюха буде одне завдання: утриматися до повоєнних виборів без косяків і зашкварів.

4) А це значить, що менше треба прислухатися до місцевих слуг. Які або “конкретні рєшали за долю малую”, або мають тут будівельний бізнес і вже мріють тут все забудувати при відбудові.

5) Про самого Артюха перші враження гарні. Апаратник, керував штабами і т.п.

Але остаточне враження про нового земляка складеться з часом. І буде формуватися від найближчих нарад/зустрічей.

Чи будуть все таки топтати дорожку до нього слуги? Які відносини будуть з Молотком? Чи він проведе кілька зустрічей з активістами/волонтерами/журналістами, як от Елена Адаменко Олена Адаменко.

Чи зустрінеться з бізнесменами не колобюджетними, а які котять власний бізнес попривійну (яким по великому рахунку від держави потрібно лише не заважати), як от Іван Телющенко Іван Телющенко. З фермерами?

З головами великих міст і малих громад?

З освітянами? Науковцями?

От тоді й стане зрозумілим остаточно — це халіф на годину — чи достойний управлінець