"Талановита людина талановита в усьому" - Олексій Гончаренко

"Талановита людина талановита в усьому" - Олексій Гончаренко

Немає нічого більш цинічного в українській політиці, ніж те, як Сергій Лещенко відробляє замовлення, ще й за російські гроші.
Вчора він запропонував представити до державної нагороди голову тарифного регулятора Валерія Тарасюка. Так, окрім того, що він отримує 300 тисяч у місяць в Укрзалізниці нічого не роблячи, Сергій ще займається пропозиціями про державні нагороди. Талановита людина)) Що тут сказати.
Але чому Сергій, пропонує дати державну нагороду Тарасюку? Чиновнику, який регулярно відвідував Роcію, і втретє за рік намагається підняти тарифи на електричну енергію для промисловості.
Друзі, все просто. Саме Тарасюк виявився основним спонсором виборчої кампанії Лещенка. У липні 2019 року майбутній голова НКРЕКП вніс на рахунки кандидата Лещенка двома траншами майже півмільйона гривень, що склало 60% усіх надходжень. Це майже вся офіційна зарплата Тарасюка за 2019 рік. І це тільки офіційна частина, яка відображена у звіті НАЗК.
Так за що ми повинні нагороджувати Тарасюка, за те що він давав гроші Сергію Лещенку?
І ким взагалі був Тарасюк, коли фінансував Лещенка? Це колишній топ-менеджер російської бізнес-імперії VS Energy, який, як викрили народні депутати регулярно відвідував Москву в 2016-2018 рр. Тобто вже після початку війни, вже після того як він був чиновником нової української влади, який мав доступ до дуже сенсативної інформації як член НКРЕКП в 2014-2016 рр.
В мене нема питань, чому ця людина з очевидними зв’язками в стані країни-агресора, очолила усю енергетику при цій владі, але чому раптом вона фінансує головного українського «антикорупціонера». Це питання.