"«Там все записано детально. Привітання Зеленського - не індульгенція від реальних дій проти Байдена»-Чалий" - Влад Пономар

"«Там все записано детально. Привітання Зеленського - не індульгенція від реальних дій проти Байдена»-Чалий" - Влад Пономар

Надзвичайний і Повноважний Посол України у США в 2015-2019 рр. Валерій Чалий прокоментував привітання Зеленського в Twitter та Єрмака в Facebook Джо Байдена з перемогою на виборах в США та нагадав про травневий наказ Зеленського відкрити кримінальну справу проти Байдена.

Нагадаю на прес-конференції 20 травня Зеленський вступив в американську виборчу кампанію на боці Трампа, заявив: "Думаю, це не останній дзвоник... Генпрокурор України зареєструвала кримінальне провадження за заявою депутата Деркача, (цю історію) будуть розслідувати".
Після цього суд постановою № 757/13840/20-к зобов'язав Офіс генпрокурора почати кримінальну справу проти Джо Байдена: "(…) про вчинення кримінального правопорушення громадянина США, колишнього віце-президента США", - йшлося в постанові суду.
Раніше, 19 травня депутат Верховної Ради Андрій Деркач оприлюднив аудіозаписи, на яких, за його твердженням, записана розмова Порошенка з Джо Байденом і держсекретарем США Джоном Керрі.

10 вересня Міністерство фінансів США визнало Деркача дійсним агентом спецслужб РФ та запровадило проти нього санкції, стверджуючи, що Деркач "понад 10 років служить активним російським агентом, використовуючи маніпуляції та обман для спроби вплинути на вибори в США».

Пізніше, 31 серпня ЦРУ опублікувало внутрішній таємний звіт CIA Worldwide Intelligence Review, в якому йшлося, що особисто Путін «знає та ймовірно керує» операціями зовнішнього впливу Росії на втручання у президентські вибори 2020р проти Джо Байдена та спрямованими на приниження Джо Байдена, підтримку Трампа і в якій беруть участь український депутат Деркач, пов'язаний з особистим адвокатом президента Трампа.

Нагадаю, Зеленський і Єрмак майже першими привітали Джо Байдена з перемогою.

Влад Пономар