"Таня Чорновол і артилерія" - Евгений Якунов

"Таня Чорновол і артилерія" - Евгений Якунов

До Тетяни у мене ціла купа претензій - її кнопкодавство, її поправка про е-декларування громадських активістів, її законопроект 6688 про обмеження свободи слова в Інтеренеті і ще цілий вагон і маленький візок. Вона -не моя героїня.

Але її рішення отримати військову спеціальність -підтримую на всі сто. Мені байдуже, чи заправляє вона гімнастерку в штані чи ні і на якій руці в неї шеврон. Головне, якщо війна спалахне з новою силою, вона зможе (якщо звісно схоче і це - інше питання) поповнити лави молодшого офіцерського складу в разі великих втрат.

Можливо, там вона принесе більше користі, ніж у ВР.

Я би, взагалі, на місті громадських активістів з`ясував, а чи багато депутатів (та й інших політиків і держчиновників) з початку війни підвищили рівень знань і навичок у своїй військовій спеціальності? Хто з них навчився нових, сучасних військових професій, затребуваних в гібридній війні? І хто з них взагалі чомусь подібному вчився в своєму житті?

Скажете, це не важливо? Важливо!

Справжня еліта першою іде на війну і першою гине - така її доля, така плата за привілеї, які дає їй народ.

Депутати ж вважають себе елітою? Еге ж?

Але якщо еліта країни, що воює, не хоче вчитися військовій справі, а отже не готова особисто піднімати солдатів в атаку, то вона або не еліта і не заслуговує жодної поваги від народу.

Або ж зумисно не збирається воювати за свою батьківщину, бо планує втекти з грошима за кордон чи ще гірше - здати державу ворогові...

Мені чогось так здається.

Евгений Якунов