Терористи застосовують новий вид російських артснарядів, - Тимчук

Терористи застосовують новий вид російських артснарядів, - Тимчук

Снаряди розриваються на висоті до 50 метрів з великою кількістю уламків.

Бойовики почали застосовувати нові артилерійські снаряди російського виробництва під населеним пунктом Широкине Донецької області.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав керівник групи "Інформаційний опір", народний депутат України Дмитро Тимчук.

"В ході обстрілів противник застосовував маневр вогневих груп, прицільну стрільбу з ПТРК і снайперських гвинтівок, в районі Широкино зафіксовано застосування бойовиками нових бризантных артилерійських снарядів російського виробництва (розриваються на висоті близько 45-50 метрів з великою кількістю уламків)", - написав він.

Також він повідомив, що в районі населених пунктів Широкино, Піски і Авдіївка зафіксовано застосування бойовиками російського ПТРК 9К135 "Корнет" (за класифікацією НАТО - AT-14 Spriggan).

"Даний зразок озброєння розроблений тульським КБ приладобудування і прийнятий на озброєння ЗС РФ в 1998 році, на озброєнні Збройних сил України відсутня", - наголосив Тимчук.

Він зазначив, що бойовики продовжують активні обстріл позицій українських військ.

"Зокрема, по кілька разів впродовж доби були обстріляні позиції українських військ в районі н. п. Широкине, Піски, Авдіївка, Дослідне, Курдюмівка. Також були обстріляні позиції українських військ в районі Кірове, Леніно", - написав він.

Джерело: http://ipress.ua