"ТГ Зелені чоловічки..." - Олег Шарп

"ТГ Зелені чоловічки..." - Олег Шарп

Фракція Зеленського знову не дала достатньо голосів для «антиколомойського» закону.

Всього 200 «слуг» не злякались натиснути зелену кнопку за законопроект, який від України очікували в МВФ та ЄС для захисту банківської системи від апетитів олігарха Коломойського.

Півсотні депутатів монобільшості залишились вірними своєму «Беняфіціару». Лише завдяки голосам проукраїнських фракція «Голос» та «Європейська солідарність» закон ухвалили, врятувавши Україну від неминучого дефолту.
Однак, рано говорити про перемогу над Коломойським і його зазіханнями на Приватбанк.

Безперечно «слуги» олігарха та його союзники з ОПЗЖ і Батьківщини спробують скасувати закон через Конституційний суд, який наразі контролює Офіс Зеленського. Саме там стане ясно, чи зробив президент остаточний вибір на користь України, чи ми знову стали свідками політичного шулерства для одержання кредиту МВФ.

Очевидно, це розуміють наші західні партнери, які вирішили вдвічі скоротити програму кредитування і видавати гроші за конкретні дії, а не за програму реформ загалом. Це як з дресированими мавпочками, яким дають смачненьке за кожен окремий трюк, а не усі ласощі відразу наперед. Тобто, для західного світу Зеленський лише мавпочка, яку намагаються навчити вчиняти правильно на користь своєї держави. Довіри ж у президента і його влади немає зовсім.

Сьогодні Україна виграла битву, але війна за Приватбанк триває.

Ol Sharp