The New York Times озвучила оцінки розвідки США щодо втрат Росії у війні

The New York Times озвучила оцінки розвідки США щодо втрат Росії у війні

За консервативними оцінками американської розвідки втрати Росії у війні проти України перевищують 7000 військових. Про це повідомляє видання The New York Times. Як відзначає видання, ця цифра перебільшує разом узяті втрати США в Іраку та Афганістані за 20 років.

"У Пентагоні заявляють, що за рівня втрат у 10%, включно з вбитими та пораненими, в окремому військовому підрозділі роблять його нездатним виконувати бойові задачі. Зважаючи на те, що нині до війни в Україні залучені понад 150 000 російських військових, втрати Росії, включно з пораненими кількість яких оцінюється від 14 000 до 21 000, наближаються до цього рівня", - пише видання.

Цифри наведені виданням відрізняються від повідомлень уряду України. Сьогодні Міноборони України повідомляє, що втрати Росії з 24.02 по 17.03 орієнтовно склали близько 14 000 осіб особового складу.

Як вказує "Радіо Свобода", незалежного підтвердження даних про втрати армії РФ в Україні наразі немає.

"І хоча Україна та Захід заявляють про суттєві втрати РФ у війні проти України, Росія називає значно менші втрати російських військ. Востаннє свої дані Міноборони Росії оприлюднювало 2 березня, визнавши втрату 498 солдатів", - пише видання.

The New York Times також повідомляє, що керівництво США отримує повідомлення про падіння бойового духу серед російських військових.

При цьому видання вказує, що на думку деяких військових експертів та законодавців у США, високі втрати російських військових навряд змінять стратегію Путіна.

"Я не думаю, що це вплине на розрахунки Путіна", - наводить видання слова конгресмена-демократа Джейсона Кроу, який є членом комітетів Палати представників з питань збройних сил та розвідки, - "Він не бажає програвати. Він загнаний у кут і буде продовжувати кидати війська на проблему".