Тимчук: Терористи сформували три ударні групи і готуються до наступу

Тимчук: Терористи сформували три ударні групи і готуються до наступу

На сьогоднішній день вже сформовані три основні ударні угруповання російсько-терористичних військ, тому Україна має бути готовою до широкомасштабного наступу

Про це повідомив у "Фейсбуці" координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук, передає depo.ua.

"Ми не знаємо, коли почнеться повномасштабний наступ з боку російсько-терористичних військ. Цього не знає і керівництво "ДНР" і "ЛНР" - як свідчать події часів Иловайской трагедії і боїв на Дебальцевському плацдармі, що приймаються в Москві рішення озвучуються у вигляді вказівок терористам в останній момент», - написав Тимчук.

Разом з тим, він поінформував, що на сьогодні три основні ударні угруповання російсько-терористичних військ вже сформовані.

Тимчук також повідомив, що терористи активно проводять розвідку позицій українських військ (від ДРГ до радіотехнічної розвідки). "На тактичному рівні терористи намагаються на деяких напрямках (Авдіївка, Широкино) видавити наші війська з займаних нами позицій для створення зручної для них "кофігурації" лінії зіткнення сторін", - написав експерт.

Він зазначив, що аналогічна картина з наступом терористів спостерігалась наприкінці минулого року - і на початку цього року, що закінчилося в підсумку втратою Україною Дебальцівського плацдарму. "Тобто факт у тому, що Україна повинна бути готовою до широкомасштабного наступу вже сьогодні", - попередив Тимчук.

За його даними, бойовикам, зокрема, кураторам на Донбасі з числа представників російського командування, поставлені завдання закінчити доукомплетування формувань "ДНР" і "ЛНР" і навести "останні штрихи" у формуванні ударних угруповань на напрямках Донецька і Артемівська (тут на базі "Горлівського гарнізону" сформоване найбільш потужне угруповання терористів, яке здатне діяти на двох оперативних напрямках - на південно-західному і на північному), на півночі Луганської області (напрямок - Щастя та Станиця Луганська) та на Приморському (Маріуполь).

Крім того, бойовикам дали вказівку створити єдину структуру терористичних формувань з єдиною системою управління. "Адміністративний" поділ на "ДНР" і "ЛНР" при цьому ролі не грає, умовно на території кожної "терористичної республіки" створено по одному "армійському корпусу", але обидва підпорядковуються єдиному керівництву. Головне завдання при цьому - підпорядкувати всі бандформування на Донбасі єдиному командуванню", - пояснив керівник групи "ІС".

При цьому, зазначив він, схема роботи єдиної системи управління військами вже обкатана під час боїв на Дебальцевському плацдармі (січень-лютий 2015 р).

Також російсько-терористичним військам отримали завдання створити єдину систему тилового забезпечення обох "армійських корпусів" за рахунок ресурсів, перекинутих з Росії.

В рамках цієї системи вже функціонують перевалочні бази ("хаби"), через які йде розподіл даних ресурсів, що надходять за двома основними маршрутами ("північним" і "південним").

"Нинішня діяльність бойовиків по збільшенню пропускної спроможності залізничних вузлів в Іловайську та Дебальцевому здійснюється саме в рамках створення даної єдиної системи постачання", - написав військовий експерт.

Окрім того, бойовики працюють над створенням єдиної системи підготовки особового складу.

Умовно вона розділена на дві складові:  перша - тренувальні табори в Росії і в окупованому Криму (основні центри - Ростов-на-Дону  і в Перевальську (Крим). При цьому в останньому випадку підготовлена ​​жива сила перекидається на Донбас через Ростовську область. ІДруга складова - навчальні центри, створені російськими фахівцями на території "ДНР" і "ЛНР".

За словами Тичмука, перша складова націлена на підготовку зрадників у Криму та найманців з числа громадян Росії. "Тут ми спостерігаємо безрадісну для Путіна тенденцію. Зокрема, якщо впродовж минулого року на Донбас перекидалися в основному найманці, що служили раніше в підрозділах спецпризначення та мали досвід участі в збройних конфліктах, то з початку цього року в навчальні центри гребуть всіх підряд - серед найманців все більше "гарматного м'яса", яке не має за плечима не те що "гарячих точок", але навіть строкової служби в армії. Велика Росія, але ресурс не нескінченний, дурнів все менше", - написав Тимчук.

Друга складова, за його словами, має також сумнівний ефект. "Як свідчить досвід, у своїй масі місцеві бойовики на Донбасі - не обтяжені інтелектом, і грамотних бійців з них зробити проблематично навіть силами кращих російських інструкторів", - сказав Тимчук.

"На тлі проблем з найманцями в Росії це означає, що завдання Кремля щодо досягнення максимальної здатності "ДНР" і "ЛНР" самостійно виконувати серйозні завдання без допомоги російських регулярних військ нездійсненна", - додав він.