"Тоді не зараз..." - Карл Волох

"Тоді не зараз..." - Карл Волох

Основні активи московити вкрали в Ахметова в 2017 (з українського боку їм ефективно підіграли Семенченко-Соболев). Але тоді на судовий позов Рінат не наважився.

А тепер - так. Чому, як вважаєте?

Мої версії наступні.

1. Раніше були проблеми з відповідачем, адже формально реквізицію (під виглядом націоналізації) провела влада ЛДНР, котра суб‘єктом міжнародного права навряд чи може слугувати. Сьогодні ж світ визнає відповідальність Росії за маріонеткові режими, а значить, і за їхні незаконні дії.

2. Ахметов сильно з домайданівських часів був пов‘язаний із Московією. Оприлюднення Кремлем відповідної інформації могло в той період його підвести під монастир. Натомість, у великій війні він зайняв позицію однозначно проукраїнську. Більше того, його енергетичні підприємства під час цілеспрямованої російської атаки на інфраструктуру показали неабияку ефективність.

У мене склалося враження, що ставлення українців до Ахметова суттєво змінилося. Його сприймають як патріота (а-ля Коломойський у 2014), і він може не боятися російського компромату. А значить, поборотися за за компенсацію за вкрадені кілька десятків величезних підприємств вартістю в багато мільярдів.