Топові українські художники представлять спільну виставку в Києві

Топові українські художники представлять спільну виставку в Києві

Одні з найуспішніших українських художників сучасності презентують проект "Бесіди через 100 років"

Олександр Клименко, Арсен Савадов, Віктор Сидоренко, Тіберій Сільваші та Василь Цаголов презентують спільний проект, передає Еспресо.TV.

Експозиція робіт авторів пройде у виставковому залі Інституту проблем сучасного мистецтва з 16 квітня до 20 травня.

Проект присвячено сторіччю першої демонстрації публіці відомого на весь світ "Чорного квадрата" Казимира Малевича. Твори проекту "Бесіди через 100 років" виконані у різних техніках – від великоформатного живопису до скульптури та фотографії.

Тіберій Сільваші

Проект має показати зв'язок між сучасним українським мистецтвом та безцінною спадщиною авангарду початку ХХ століття, зокрема творіннями Казимира Малевича.

Віктор Сидоренко

"У нас сьогодні більше підстав для розмов про авангард, як епохи змін, аніж у Малевича. Його "Чорний квадрат" був інтуїтивний, свого роду скринькою Пандори, яку відкривали протягом усього ХХ століття. Сьогодні ми дивимося на події, які він відзначав та маємо шанс змінити історію нового століття", - зазначивє художник Арсен Савадов.

Арсен Савадов

Планується, що після презентації проекту в Україні, його буде представлено за кордоном, зокрема у Великій Британії та США.

Олександр Клименко

Куратор міжнародного напрямку проекту, директор британської компанії Red Art Galleries Денис Белькевич впевнений в успіху творчої ініціативи за межами України. "По-перше, сучасні світові художники повертаються до авангарду. Так що ідея актуальна. Більшість робіт, експонованих на останньому ярмарку Miami Art Basel, який зібрав понад $3 млрд., підтверджує цей тренд. По-друге, представлені роботи українських авторів, – унікальні. У тому, що вони зацікавлять світову арт-спільноту, у мене особисто сумнівів не виникає", – впевнений Денис Белькевич.