«ТОВАРІЩ ТРАМПУТІН» - Олег Пономар

«ТОВАРІЩ ТРАМПУТІН» - Олег Пономар

Пристрасті після саміту в Гельсінкі не вщухають. Про що зараз всі говорять у США?

Аби тут не було думок демократів (там все зрозуміло), ось думка колишнього спічрайтера президента Буша-молодшого, а зараз редактора журналу The Atlantic, республіканця Девіда Фрума. Він пише, що понеділковим самітом Трамп довів США до політичної кризи, бо явно грає на боці Путіна; і що Трамп атакує західних союзників США, працює на розпад НАТО, тощо; також він вказує на те, що Московія корумпувала Трампа чи шантажує його компроматом чи ще чимось (банальне вербування — О.П.)

А що Трамп? А Трамп не хоче (не може — О.П.) дати задню. Він написав, що ЗМІ тільки хочуть конфронтації з Московією, яка може привести до війни (кремлівська методичка — О.П.), та що ЗМІ ненавидять той факт, що Трамп чудово полагодив з Путіном і матиме з ним чудові стосунки.

Також весь американський політикум хоче знати, про що розмовляли Трамп з Путіном 130 хвилин, і чому Трамп наполіг, аби не було американського стенографіста; і чому Путін зараз в інтерв'ю розповідає від імені їх обидвох, що Трамп щось пообіцяв і вони з ним про щось домовились (включно з Україною).

Ще раз повторю. Тим, хто досі не вірить в те, що Трамп відстоює інтереси Московії, а не США, доведеться пройти весь шлях синдрому Савченко протягом найближчого року: він дуже емоційний - він виявився неготовим бути політиком - він тупий - він корисний ідіот - його використовує Кремль таємно - його використовує Кремль явно - він давно працює на Московію.

На десерт — красномовна обкладинка журналу Time.

Олег Пономар