"Тріумфаторські заяви політичного керівництва України" - Карл Волох

"Тріумфаторські заяви політичного керівництва України" - Карл Волох

Я переконаний, що анексія українських територій у момент, коли було абсолютно ясно, що ЗСУ перейшли в наступ і мають гарні шанси їх повернути, була дуже серйозною помилкою Путіна, котра вже коштує йому дорого в суспільній свідомості московитів.

Думаю, що неодноразове артикулювання Зеленським попередніх умов урегулювання с Росією теж є великою помилкою. По-перше, тому що вся ця програма має бути метою переговорів, а не попередньою умовою. По-друге, ми маємо чітко розуміти, що розгром і капітуляція РФ у стилі розгрому й капітуляції нацистської Німеччини не є сьогодні реалістичним сценарієм (через ядерну зброю). Це означає, що на певному етапі доведеться підписувати мирний договір , а він ОБОВ‘ЯЗКОВО міститиме певний компроміс (не обов‘язково територіальний, хоча й це не виключено - К.В.)

Максималістичні тріумфаторські заяви політичного керівництва України за рівнем безвідповідальності мало відрізняються від обіцянок трирічної давності досягнути миру з Путіним. І неминуче призведуть до масового розчарування населення.

По суті, враховуючи мої політичні вподобанняй, я мав би цьому радіти. Але я дуже боюся політичної турбулентності в Україні в такий складний період.

П.С. Вибачте, якщо не потрафив і вашому максималізму