Бабусині страви: "Ніжний шоколадний пиріг"

Бабусині страви: "Ніжний шоколадний пиріг"

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне - 340 г
  • Цукор - 200 г
  • Какао-порошок - 40 г
  • Сіль (щіпка)
  • Сода - 1,5 ч. л.
  • Оцет - 1,5 ст. л.
  • Олія соняшникова - 9 ст. л.
  • Вода (холодна, в стакані - 250мл) - 1,5 стак
  • Ванільний цукор - 1 ч. л.

  • Спосіб приготування:

    1. Духовку розігріти до 180 С.
    2. Роз'ємну форму для випічки (діаметр 18 або 22 см.) злегка змастити маслом, застелити дно папером для випічки і застебнути кільце.
    3. Борошно просіяти прямо у форму.
    4. У невеликій мисці змішати какао, цукор, ванільний цукор, сіль і соду. Можна все додати і безпосередньо у форму відразу, навіть не використовуючи зайвий посуд.
    5. Висипати у форму і добре змішати з борошном.
    6. Зробити в суміші два поглиблення: одне велике, одне поменше.
    7. У велике вилити рослинну олію, в меншу - оцет.
    8. Воду, потихеньку виливаючи, розподілити по всій формі.
    9. Акуратно, щоб не порвати папір, змішати сухі інгредієнти і рідину, намагаючись не залишати борошно по краях форми. Невелику неоднорідність тіста можна допустити, головне, щоб не залишилося сухих борошняних грудок, не потрібно також сильно перемішувати тісто.

    10. Випікати в духовці 40-45 хвилин. Готовність перевірити дерев'яною шпажкою, вона повинна виходити з середини чистою.
    11. Готовий пиріг перемістити на решітку і дати повністю охолонути, щоб він добре розрізався.