"ТРАМПҐЕЙТ: ІМПІЧМЕНТ" - Олег Пономар

"ТРАМПҐЕЙТ: ІМПІЧМЕНТ" - Олег Пономар

Цього тижня в Конґресі заплановано (невідомо чи всі з’являться, але повістки отримають усі) виступи-свідчення чотирьох учасників #Юкрейнґейт (пн, вт, ср і чт — по одному).

Найважливіший виступ заплановано на четвер. Це буде Тім Моррісон, спеціальний помічник президента США та директор департаменту з Европи та Московії в Раді національної безпеки. Моррісон 15 разів згадувався у свідченнях тимчасового повіреного США в Україні, Білла Тейлора, і Моррісон є першим, хто свідчитиме з фізично присутніх у кабінеті Трампа під час його телефонної розмови 25 липня з президентом Зеленським.

(Кілька слів про Тейлора. Трамп обізвав Тейлора "Never тrumper". Це відоме в США словосполучення можна перекласти як "ідейний анти-трампіст". Так ось, це абсолютний фейк — ані фактів, ані доказів, які б вказували на це, немає. ЗМІ, колишні та нинішні дипломати, колеги Тейлора, що разом служили у В’єтнамі виступили на захист Тейлора від цього фейку, адже Тейлор протягом усієї своєї кар’єри демонстрував, що в нього один ідеал — інтереси Америки та її союзників і ніколи не працював за або проти конкретних політиків.)

Люди кажуть, що Трамп є щораз більше наляканим процесом імпічменту, і він просить від конґресменів-республіканців щораз більше відкритих силових акцій проти процесу слухань і більше перешкоджання правосуддю.

Від середини листопада слухання з закритого режиму можуть перейти у відкритий режим, бо

а) громадяни США мають більше бачити і знати з перших рук;

б) на сьогодні вже виступили понад десяток свідків, заповнили всі порожнечі і прогалини, тож картина зловживання владою Трампом, картина спроби підкупу Трампом посадових осіб є абсолютно чіткою.

До різдвяних канікул Конґрес хоче закінчити опитування свідків і слухання.

І наприкінці.

Вчорашня піар-акція Трампа з лідером «Ісламської держави» ні на день не затьмарила й не відсунула з порядку денного Америки процес імпічменту.

Цей процес вже набрав силу та міць Ніагарського водоспаду.

Будемо на зв’язку.

Олег Пономар