Трамп повідомив про першу смерть від коронавірусу у США

Трамп повідомив про першу смерть від коронавірусу у США

У ніч на суботу у США від коронавірусу померла жінка старша за 50-років, яка була "пацієнтом групи високого ризику". Про це президент США Дональд Трамп заявив у ході прес-конференції у суботу. Президент не уточнив, який діагноз мала жінка до того, як захворіла на коронавірус. При цьому президент наголосив, що загалом здорові люди мають нормально переносити хворобу, і закликав ЗМІ та політиків у США не створювати причин для виникнення паніки.

Трамп відзначив, що на поточний момент США налічується 22 пацієнти з коронавірусом. 4 з них, відзначив Трамп, дуже хворі, а 15 - "або повністю відновились, або прямують до видужання".

"Нові випадки у США лишаються ймовірними, але очікується, що здорові особи мають повністю відновитись. Я думаю, що ми можемо зробити таку заяву із великою впевненістю", - сказав президент США, - "Якщо ви здорові, ви ймовірно пройдете через певний процес і все буде гаразд".

За словами президента США, у понеділок у Білому домі він проведе зустріч із представниками найбільших фармакологічних компанії та спілкуватиметься про розробку вакцини.

У ході промови Трамп наголосив на тому, що адміністрація вживає усіх необхідних заходів і підготовлена до ситуації.

Раніше влада штату Вашингтону повідомила про перший випадок смерті від коронавірусу, проте мова йшла про чоловіка, який помер у лікарні в передмісті Сіетла. Влада не надали подробиць про померлого пацієнта.

Губернатор штату Вашингтон повідомив, що від коронавірусу помер чоловік, який жив в штаті.

«Це сумний для нашого штату день - ми дізналися, що житель штату Вашингтон помер від вірусу COVID-19. Співчуваємо його сім'ї і друзям », - заявив губернатор.

Відповідальність за помилку президента взяли на себе у Центрі контролю за захворюваністю США, де президенту і надали інформацію.

Критики президента лишились незадоволеними його заявами з приводу ситуації із коронавірусом. У Демократичній партії президента заявляють у непідготовленості до ситуації. Президент у відповідь на одному із пубічних заходів заявив, що подібні закиди з боку політичних опонентів - це "вигадка". Численні коментатори поспішили заявити, що Трамп буцімто називає сам коронавірус "вигадкою."

"Ось радикальна ідея: обрати президента, який має досвід лідерства. Трамп очолював хіба що оплески на власну честь. Такі проблеми, як коронавірус вирішуються за рахунок попередньої підготовки", - заявив сьогодні потенційний кандидат у президенти США від Демократичної партії, Майк Блумберг.

У президента наголошують, що адміністрація діє зважено. При цьому вказують на раннє рішення обмежити в'їзд до США із Китаю та ін.

На даний момент у США, за інформацією Reuters, підтверджені 62 випадки зараження коронавірусом. У більшості з них йдеться про людей, які заразилися за кордоном і були евкуйовані на батьківщину. В цілому по всьому світу коронавірусом заразилися понад 82 тисяч осіб, з них померли близько 2,8 тисяч, в основному у Китаї, повідомляє ВООЗ.