"Трамп прокоментував свою телефонну розмову із Зеленським" - Олег Шарп

"Трамп прокоментував свою телефонну розмову із Зеленським" - Олег Шарп

Він заявив наступне:

«Президент Зеленський зателефонував мені, і ми добре поговорили. І я сказав, що ми маємо закінчити цю війну. Я сказав йому, що російська армія - то військова машина. Ви зіткнулися із військовою машиною. Це те, що вони роблять, – вони ведуть війни. Вони перемогли Гітлера. Вони перемогли Наполеона. І весняний наступ так і не відбувся. І я сказав, що у росіян мільйони мін та тисячі армійських танків. Я сказав, що ми маємо закінчити цю війну. Багато росіян було вбито, але багато українців було вбито. Це повний безлад. Цього не мало статися».

Також він назвав одним із винуватців війни президента США Байдена.

«І ще я думаю, що одна з причин, чому Путін пішов на це, полягає в тому, що він побачив Афганістан, як ми вийшли з нього. Це побачили Путін, президент Китаю Сі, сильні парубки, сильні люди», – заявив Трамп.

❗️Зрозуміло… Росіяни переможуть, бо вони перемогли Гітлера і Наполеона, а путін і Сі - сильні парубки.

А не пішов би ти лісом, Трампе! Замість того, щоб пообіцяти ще більше посилити підтримку України після свого можливого обрання, потенційний володар Овального кабінету пропонує скласти лапки, бо пу і сі - сильні парубки! А Америка вже не сильна? Америка вже не здатна надрати зада руйнівникам міжнародних права і порядку? Чув би це Рейган…

З такими настроями - Камала, онлі Камала.

Єрмак провів телефонну розмову з радником з нацбезпеки Камали Харріс Філом Гордоном, який грає у Харріс ту ж роль, що й Джейк Салліван у Байдена.

"Андрій Єрмак та Філ Гордон обговорили подальшу підтримку України з боку США та результати першого саміту миру", - повідомляє сайт президента України.

Оце так ляпас Байдену!

Альо, стратеги! Байден живий, ще півроку працюватиме президентом, завтра виступатиме перед американським народом, а ви вже поховали діючого очільника країни і через його голову та голову його команди починаєте замоложувати Харріс?

Вона ще навіть не кандидат у президенти, все вирішуватиме зʼїзд, а Єрмак вже лізе поперед батька у пекло. І це при тому, що до відмови Байдена брати участь у виборах ніхто з представників української влади з Гордоном не спілкувався.

Слони у посудній лавці.

Цікавий момент. Після того, як Єрмак навʼязався на телефонні перемовини з Філом Гордоном - радником Камали Харріс з питань нацбезпеки - заявку на розмову з нею подав у апарат віце-президента і сам Зеленський.

На що Камала Харріс відповіла, що «дзвінок президента України для неї дуже важливий, але нехай той залишається на лінії, бо наразі вона зайнята передвиборчими перегонами і не може підняти слухавку».

Перекладаю: «А не зарано ти поховав діючого президента Байдена, пане Володимире? Майже чотири роки ти мені не телефонував, а як тільки в мене зʼявився шанс стати президентом, ти порушуєш всі норми загальноприйнятих дипломатичних правил і через голову мого шефа намагаєшся наводити мости зі мною? Май терпіння, друже - я ще навіть не офіційний кандидат від Демпартії. До того ж нам всім дуже не сподобались твої окремі тези у розмові з Трампом, де ти вихваляв політику республіканців і самого Трампа. Не ліз би ти до виборів у нашу політичну кухню - інакше це може бути розцінено, як втручання у вибори. Ще раз: май терпіння, пане Зеленський, не роби зайвих рухів, які б могли нашкодити Україні».

Якось так. Переклад з дипломатичної на загальнодоступну...