"ТРАМП, ІРАН, НАФТА І ТІНЬ ПУТІНА" - Олег Пономар

"ТРАМП, ІРАН, НАФТА І ТІНЬ ПУТІНА" - Олег Пономар

Дональд Трамп не має права почати війну з Іраном без схвалення Конґресу. Але, коли Трампові треба відвернути увагу Америки від імпічменту і трохи підняти собі рейтинг, то, звісно, він плює на Закон.

Тепер до суті.

Звісно, США знищили топ іранського терориста (але його місце займе інший, і вони ніколи не закінчаться).

Звісно, при нинішніх розвідувальних і військових технологіях США можуть знищити практично будь-кого, і самі можуть вибрати потрібні місце й час (див. вище).

І, звісно, — це PR акція.

Але простий народ™ — у захваті, в трампісти у всьому світі — просто в екстазі (і тоампісти українські також).

Але ніхто не думає про всю картину.

ОК.

Барак Обама мав бажання, мету і план - покарати Москву за агресивну зовнішню політику і позбавити Москву коштів на майбутню агресивну зовнішню політику та спроби відновити (неформально) СРСР. Що є головним джерелом грошей для Московїї та Путіна? Правильно - нафта.

Обама домовився зі саудитами про збільшення видобутку та неукладення угоди ОПЕК. І Обама уклав ядерну угоду з Іраном і зняв з Ірану нафтові санкції - іранська нафта потекла на ринок і ціна впала до 30-35 дол за барель з 115. Москва втратила гроші повністю і змушена була проїсти Резервний фонд (повністю) і чекати (і працювати над цим) Трампа.

Ядерна угода була ідеальною і це визнавали всі фахівці. Керрі провів тисячі годин переговорів, МАГАТЕ виписало кожну кому і контролювало кожен грам урану після укладення угоди. Угода працювала відмінно.

А далі прийшов Трамп і розірвав угоду, відновив санкції (прибрав іранську нафту з ринку). Ціна на нафту виросла в два рази і для Московїї знову почалися жирні роки. Тобто, Трамп дав Московїї сотні мільярдів доларів, які Москва витрачає на гібридні війни, на масово хакнуті мізки тощо. На ці гроші Московїя знищує Україну і українців.

Але трампісти так складно не мислять, правда? Вони в екстазі - Трамп знищив терориста, який же він крутий! Не те, що Обама! (за часів якого Московія сиділа тихо і клацала зубами).

Трампісти хочуть видовищ - війну з Іраном...

Олег Пономар