«ТРАМП І ТРАМПІСТИ» - Олег Пономар

«ТРАМП І ТРАМПІСТИ» - Олег Пономар

Зазвичай я не баню трампістів лише за те, що вони є трампістами. Мені їх шкода, ба я розумію природу людей. Були люди, які підтримували й любили Сталіна, Гітлера, Саддама, тощо. Їм подобається, що він розпалив торгові війни з західними союзниками — ок. Їм подобається, що він намагається повернути Московію до Вісімки — ок. Їм подобається, що він ініціював (у найвільнішій країні ХХІ століття!) дитячі концтабори, і в батьків імігрантів забирають дітей і відправляють їх туди — ок. Але!

Я баню за те, що людина каже, що не було змови Московії з Трампом та його командою на президентських виборах 2016. Бо я не сприймаю, коли людина на чорне каже біле.

За законами США та вільного світу особу вважають невинною, поки її не засуджено судом або поки вона сама не визнала своєї провини. Ось що ми маємо на сьогодні (і це лише початок, адже розслідування Мюллера лише перетнуло екватор, і попереду ще дуже багато вироків):

• Манафорт, голова штабу Трампа, очікує суду, і вже перебуває у в'язниці, бо суд має законні підстави на це;

• Ґейтс, помічник голови штабу, визнав свою провину;

• Пападопулос, радник голови штабу, визнав свою провину;

• Флінн, екс-радник Трампа з нацбезпеки, визнав свою провину;

• Зваан, адвокат радника голови штабу — визнано винним у суді та засуджено до в'язниці;

• Коен, особистий адвокат Трампа, в кількох днях від арешту;

• Стоун, радник Трампа, в кількох днях від арешту;

• 13 громадян Московії звинувачено у втручанні до виборів;

• 22 зустрічі команди Трампа з представниками Московії, задокументовано Мюллером.

Відразу зазначу, що осіб, які визнали свою провину, після допомоги слідству, теж буде засуджено, і дехто отримає реальні терміни ув'язнення, але менші, ніж би вони не визнали свою провину зараз.


Тоді ви мене спитаєте — якщо була змова і це доведено, то чому Тамп досі не у в'язниці? Це просте питання і воно має таку відповідь.

Справа в тому, що кримінальний процес і політичний процес мають різні закони і різні внутрішні годинники. А через те, що тут не лише кримінальний процес, але й політичний (бо задіяно й президента США), то ми маємо теперішню ситуацію.

Дуже навіть може бути, що Трамп досидить на посаді до завершення терміну, бо це внутрішній годинник політичного процесу, адже тут не все залежить від Мюллера — суттєвий вплив мають підтримка партії, рейтинг, підтримка виборців, економіка, тощо.

Але є закон справедливості і невідворотності покарання. Цей закон є вищим та сильнішим від закону внутрішнього годинника політичного процесу. І тому я є впевненим, що рано чи пізно, Трамп відповість за свої протиправні дії та вчинки.

Колесо Історії.