Трамп висловив сумнів щодо гостроти мислення Байдена

Трамп висловив сумнів щодо гостроти мислення Байдена

Президент США Дональд Трамп поставив під сумнів гостроту мислення свого опонента на президентських виборах в листопаді, колишнього віце-президента Джо Байдена, заявивши, що він «некомпетентний для того, щоб бути президентом».

Трамп обрушився на Байдена зі шквалом критики в інтерв'ю телеканалу Fox News, заявивши, що «Байден не може зв'язати два речення».

«Вони його вивозять. Він піднімається, повторюється, вони ставлять йому запитання. Він читає текст з телесуфлера, а потім повертається до свого підвалу, - заявив Трамп. - І ви скажете мені, що американці хочуть мати таке в епоху, коли у нас проблеми з іншими країнами, які хочуть нам зашкодити? »

Виборчий штаб Трампа випустив в ефір рекламу, в якій піднімається питання, чи гострота мислення Байдена знижується. У разі його обрання президентом на виборах 3 листопада і вступу на посаду в січні наступного року він стане найстарішим президентом США.

Журналіст телеканалу Fox News Кріс Воллес, який взяв інтерв'ю у Трампа в Білому домі в п'ятницю, запитав американського лідера, чи вважає він Байдена старезним.

«Не хочу так говорити. Скажу, що він некомпетентний для того, щоб бути президентом, - відповів Трамп. - Щоб бути президентом, потрібно бути кмітливим, жорстким і багато ще яким. Джо не знає, що він живий. Не знає".

Трамп заявив, що він переможе Байдена, хоча Воллес повідомив результати нового загальнонаціонального опитування телекомпанії Fox, згідно з якими Байдена готові підтримати 49 відсотків виборців, а Трампа тільки 41.

Схожі результати показали нещодавні опитування, проведені університетами і новинними організаціями. Сайт Real Clear Politics, проаналізувавши кілька опитувань, прийшов до висновку, що Байден випереджає Трампа в середньому на 8,6 процентних пунктів.

Один опитування зареєстрованих виборців показав, що, всупереч твердженням Трампа, багато хто вважає, що саме йому не вистачає ключових якостей, якими повинен володіти президент. Так, менше половини опитаних вважають, що він демонструє міцність розуму (43%), інтелект (42%) і розсудливість (40%).

Байден обійшов Трампа по кожній з цих характеристик: 47% впевнені в міцності його розуму, 51% - в його інтелекті, а 52% вважають, що він володіє потрібним ступенем розважливості.

Трамп відкинув результати опитування як «фейк», заявивши, що він переможе на виборах, «тому що країні, врешті-решт, не потрібен чоловік, який виснажений».

«Він [Байден] виснажений, ментально виснажений», - сказав президент.

Трамп відмовився повідомити, чи погодиться він з результатами виборів, якщо зазнає поразки. «Ніколи не знаєш, поки не побачиш. Залежить від обставин », - сказав він.

Він знову заявив, що голосування по пошті, яке підтримують демократи і деякі республіканці в якості заходів для боротьби з пандемією коронавірусу, призведе до фальсифікації виборів.