"Три фронту України" - Эдуард Портников

"Три фронту України" - Эдуард Портников

На засіданні Кабміну 11 березня прийнято рішення про введення карантину у зв'язку з коронавірусем.

Зокрема не працюватимуть дитячі садочки, всі навчальні заклади.
Заборонені всі масові заходи чисельністю понад 200 осіб.

А тепер виникає питання, а навіщо?
В Україні за офіційними даними коронавірусем хворіють 3 людини.
Звичайно, я в це не вірю. Але якщо це правда, то навіщо карантин?
Як профілактичний захід, скажите ви. Згоден, але ... що дає закриття дитячих садків? Куди подіти своїх дітей мільйонам працюючих жінок?
Добре, коли є здорові бабусі і дідусі, а у кого їх немає?

Якщо ви приймаєте якесь рішення, то продумайте його до кінця.
У нас же «багате» держава, гроші на премії чиновникам по півмільйона грн знаходяться, так знайдіть гроші і на виплату матерям, які візьмуть відпустку за свій рахунок і будуть зі своїми дітьми, поки не відкриються садки. Або домовтеся з власниками компаній, як це робиться в інших країнах.
Але не можна ж весь час паразитувати на своєму народі і думати, що він сам буде шукати вихід після ваших необдуманих рішень.
Вийшов сьогодні в парк. Купа дітей з батьками, спілкуються, грають, чхають, кашляють. У садку дитини з такими симптомами просять забрати додому. А у нас карантин, і вдома ніхто не сидить.
Адже коронавірус не вселяти ночами в маленьких дітей. Він привозиться людьми з країн, де лютує ця хвороба.
Основна профілактика полягає в тому, як не допустити його потрапляння в Україну, щоб хворі люди не контактували зі здоровими.

Заходи профілактики всюди ідентичні.
1. Перевірка на кордоні.
2. 14-ти денний карантин.
3. Експрес аналізи.
І не обов'язково поміщати всіх мандрівників в окремі спеціальні місця.

У США заборонили сполучення з усіма країнами Євросоюзу.
У Штатах страхова медицина. Президент Трамп домовився з власниками страхових компаній про те, що вони в страховий поліс впишуть послугу з лікування коронавируса.
Він хоче збирати власників всіх великих компаній і просити їх по можливості давати відпустки, дозволяти працювати у віддаленому режимі.

В Ізраїлі, наприклад, нічого не закрита, хоча кількість хворих набагато більше, ніж в Україні.
Але кожен турист, що прибуває з потенційно небезпечної країни, повинен дати адресу, за якою він буде проходити карантин. І це місце можуть перевірити. І невиконання 14 денного карантину тягне за собою певні адміністративні заходи.
І уряд країни звернулося до своїх громадян поки утриматися від виїзду за кордон.

Україна, звичайно, не Росія, але в деяких випадках, не пов'язаних з імперськими амбіціями Путіна, там приймаються постанови, набагато професійніше, ніж хуторянські рішення в Україні.
Наприклад, мер Москви Собянін видав розпорядження, що всі громадяни Росії, які прибувають з проблемних країн, повинні пройти добровільний карантин за місцем проживання. Якщо людина працює, то незалежно від його стану під час добровільного карантину він може зателефонувати за спеціальним номером для отримання лікарняного. Йти в поліклініку не потрібно, лікарняний привозить кур'єр.
І метро не закриватимуть, а будуть дезінфікувати два рази в день.

В Україні оголосили карантин, але авіаперельоти закрили з однієї країною-Італією, і то поки ще є окремі рейси в Мілан, Рим, не можна ж позбавляти Коломойського його доходів.
Обіцяють закрити з іншими країнами, але час йде і невблаганно відлічує останні дні для вибуху епідемії.
Дуже багато українців повертаються з Італії не тільки літаками, а й автобусами. А в автобусах на кордоні можна прийняти жарознижуюче, яке тобі запропонує водій, і пройти контроль, а потім приїхати в свою хату, цілуватися з сусідами і кашляти в сторонку.
А можна і літаком, в Мюнхен і в Україні. З Німеччиною авіаперельоти ще не закриті.
Так що скільки у нас хворих, невідомо. Бо перевіряють далеко не всіх, не вистачає на всіх експрес аналізів. Смішно? Ні, сумно від такої безвідповідальності.
Відкрив китайський сайт Алибаба, там вартість експрес аналізів від 27 до 100 грн. З доставкою приблизно від 50 до 150 грн. А у держави немає коштів їх купити. Премії по півмільйона гроші знаходяться, а купити на півмільйона хоча б 10 тисяч аналізів грошей немає. Знову потрібні волонтери, щоб збирали гроші на експрес аналізи. Готовий брати участь в цій програмі, тільки потрібно визначитися, які купувати.

Можна порахувати, скільки наша влада заощадила на пенсіонерах, які не індексувати пенсії в березні.
В середньому кожен пенсіонер мав отримати надбавку 350 грн. Помножимо на 11 млн, отримуємо близько 4 млрд грн щомісяця. А за рік 48 млрд.
Можна ці гроші витратити на тести?
Але кожен місяць діра в бюджеті 15-20 млрд, якийсь час ця «зелень» ще протримається, тому їм не до коронавируса.
От цікаво, цей «барига» «весь час крав, «але гроші на індексацію пенсій знаходились,економіка росла 10 кварталів поспіль. А зараз всі такі чесні, а грошей немає. Чому?

А тепер подумаємо, для чого ж цей безглуздий карантин, де люди не сидять вдома, гуляють, ходять в кафе і ресторани, контактують один з одним, де не здатні відправити на карантин людей, що прибувають з країн, уражених коронавірусрм?
Все дуже просто. Цій владі потрібен тільки піар, а конкретними діями вона займатися не здатна. Скільки піару, скільки галасу було навколо 70 осіб, евакуйованих у Санжари.
І міністр охорони здоров'я з ними була, і Зеленський приїжджав їх проводжати. А в цей час сотні тисяч людей приїжджають з охопленої коронавірусів Італії, Німеччини практично без будь-якої перевірки, роз'їжджаються по своїх містах і селах, і ніхто не має уявлення про їх стан. Піар закінчений.
А новий міністр охорони здоров'я взагалі впевнений, що від коронавируса «помруть всі пенсіонери», і тоді, напевно, настане рай для «зеленої» бездарщіни, пенсії платити не треба, індексації робити теж. До речі, можу розчарувати «народного»міністра охорони здоров'я, навіть у віці 80+ вмирає 8% від захворілих, за даними статистики, а у 60-і літніх взагалі набагато кращі перспективи.

У мене таке враження, що Зеленський зібрав навколо себе людей, котрі сумують за «русским миром»,які не люблять Україну, і дебілів.
Або вони стають дебілами, коли потрапляють в цей гнилий «зелений» світ.

Тому ще одна причина, навіщо був потрібен карантин. У рішенні Уряду є пункт, що забороняє збиратися більш як 200 осіб.
Тобто влада вирішила, що може вже приймати будь-які рішення, не боячись протестів.
Пам'ятайте загадкову фразу Богдана, що все треба вирішити до Нового року?
Зеленський не впорався із завданням, звідси у нього «жарт», що треба було вішати, було б швидше.
І країну не встиг приєднати до ОРДЛО до терміну, і закон про землю не прийнятий, всі ці «гребанний» патріоти йому заважають.

В Україні- три коронавіруса- китайський, зелений і російський.
Зелений і російський мріють злитися в обіймах.
Недарма кажуть-два дебіла- це сила.
А чи вистачить сил у патріотів відстояти Україну на трьох фронтах?
Адже це останній шанс побудувати незалежну державу, і вона може знову стати колонією тільки по дурості більшості її мешканців.
Сподіваємося !!!

Эдуард Портников